Illegaal fietsen op De Keuvel aangepakt

Noordwijk – Het gemeentebestuur gaat het illegaal fietsen op De Keuvel aanpakken. Nadat in april 2019 de eerste aanrijding plaatsvond tussen een fietser en een voetganger, hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden.

De gemeente gaat een ‘fietscoach’ aanstellen. Vier weken lang zal deze persoon mensen aanspreken op hun gedrag. Dan gaat het om tegen de (aangegeven) route inlopen, te dicht op elkaar lopen of fietsen dan wel rijden door het wandelgebied. Ook bekijkt het gemeentebestuur of er verkeersmaatregelen op De Keuvel genomen kunnen worden. Het doel is de verkeersveiligheid te verbeteren. Hierover wil het college in gesprek gaan met de grondeigenaar.

Daarnaast is het college van plan om maatregelen te nemen vanwege de 1,5 meter corona-afstand. De fietsnietjes staan op sommige plaatsen in twee rijen en het (brom)fietsparkeren is vaak buiten de nietjes. In deze situatie ontstaan volgens het gemeentebestuur ongevallen met letsel en bijna ongevallen, met name in het gebied van De Keuvel.

6 REACTIES

 1. Dag onbezorgde Mensen , die lekker als al die eigenwijze Influencers Niets geven om een Leven in deze tijd.
  Ik wil eerst wel zien of het lukt om Winkelend publiek te Heropvoeden.
  En net als Boa’s , lieve woordjes mensen gaan vertroetelen zonder discussie en Boete ?!
  Ha laat mij niet Lachen !

 2. Je kan beter in de winkels kijken want daar wordt helemaal niet gehandhaaft .Dit is mosterd na de maal tijd je kan beter op die lui die de auto parkeren op de zebra of voor de ingang van de keuvel .die zij veel gevaarlijker dan de fietsers maar daar wordt niks aan gedaan .En het gehard rijden in de Raadhuis straat .waar je 30 km mag.

 3. In reactie op Jan :
  Natuurlijk is wat binnen gebeurt eigenlijk Erger , allen reageerde ik op de inhoud van het bericht .
  Ik had al het plan eerder geopperd om de grond van het oude Rabobank- parkje als gemeente te kopen en daar een gratis fietsenstalling te maken .
  Wel honderdstappen lopen , maar de keuvel zelf een gezellig pleintje maken . In ieder geval om 1,5 m te handhaven .aantrekkelijk voor bezoeker en ondernemers.

 4. Die asociale fietsers en scooterrijders daar wordt je inderdaad moe van. En maar als een getikte gewoon tussen de voetgangers doorrijden, terwijl duidelijk is dat je daar helemaal niet mag (brom) fietsen. Gewoon omdat men asociaal is en te lui om een paar meter te lopen.

  Men vraagt gewoon om ongelukken of een pak slaag!!

 5. Alles is veel te dicht op elkaar gebouwd, dat is de oorzaak van veel problemen die zijn veroorzaakt door de gemeentebesturen.
  Geen interesse en weinig of geen verstand van zaken, en achteraf weten ze het niet meer, dan krijgen we allerlei gekke regeltjes voor de burgers.
  Het parkeren is ook een drama in Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in