Foto PB

Noordwijk – In de gemeente Noordwijk is bij minimaal zestig huizen en gebouwen sprake van illegale bewoning door arbeidsmigranten. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door NZLokaal.

De meeste illegale bewoning vindt plaats in het duingebied van Noordwijk (32) en in Noordwijkerhout (22). Daarnaast zijn er ook op vijf plaatsen in Noordwijk aan Zee en op één locatie in De Zilk arbeidsmigranten illegaal woonachtig.

Het houdt hier niet bij op. ,,De problematiek is groter, dan de bekende locaties’’, aldus het college. Het donkerbruine vermoeden bestaat, dat nog veel meer woningen, schuren, vakantiehuisjes en bungalows gebruikt worden voor het zonder vergunning onderbrengen van arbeidsmigranten.

6 REACTIES

 1. Dat wordt dan bouwen voor die mensen .Want je kan ze toch niet op straatschoppen want ze doen werk waar de meeste hun neus voor ophalen of te min vinden .

  • En daarna weer half jaar WW in. En zo houdt iedereen het vol en gaan we uiteindelijk allemaal kapot omdat gemeenschapsgeld weg is. Echte huizen alleen voor echte banen, waar je minimaal 40 jaar aan de slag kan. Anders zit je alleen de werkgever te subsidiëren voor vakantiebaantjes zonder enig perspectief.

 2. Als je er niets aan wil of kan doen om dit op te
  lossen, waarom moet dit in kaart worden gebracht,
  heeft u niets beters te doen in deze tijd, dit probleem
  bestaat al heel lang word ook door NZLokaal niet opgelost,
  alsmaar roepen en niks oplossen !
  Alleen met villa’s bouwen los je dit zeker niet op.

 3. Je kan ook alle die ww trekken en bij de sociale dienst lopen aan het werk zetten dan heb je geen Polen meer nodig .Maar de meeste willen geen vuile handen .Of denk jullie dat die mensen voor hun plezier hier komen werken .Dus niet .

 4. Iedereen klaagt wel over de arbeidsmigranten, maar wat dacht je van die verhuurder.
  Die pakt liever illegaal 4x €500.- ipv een eerlijke verhuurprijs….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in