Foto: Fred vd Bent

Noordwijkerhout – Alle verenigingen, die voorheen in de Schelft zaten, hebben inmiddels elders onderdak gevonden.

Het gemeentebestuur is druk bezig met het vinden van oplossingen voor een tijdelijke sporthal en toneelzaal. In januari komt hierover meer duidelijkheid, ook waar het gaat om de toekomst van het zwembad.

Of de brand is aangestoken, is niet meer te achterhalen. Doordat het vuur zo heftig was, kunnen er geen sporen meer gevonden worden.

Lees hier alle berichten over de Schelft.

2 REACTIES

  1. Het is allang algemeen bekend onder raadsleden en meerdere journalisten dat het zeer aannemelijk is dat het vuur is ontstaan door zwaar achterstallig onderhoud van de beluchting installatie. Die opgehoopte stofnesten moeten elk jaar worden gereinigd, Oud directeur van Putman heeft vorig jaar met eigen ogen geconstateerd dat deze installatie niet meer te redden was en je kon wachten op brand. Dat volgens dit bericht de oorzaak zogenaamd niet meer te achterhalen is komt een verantwoordelijk wethouder o.i.d. wel heel goed uit. Je zou toch verwachten dat zo’n gemeentelijk pand is verzekerd tegen brand, waarom moeten BNérs nu een inzamelingsactie houden? Is dat omdat de verzekering niets uitkeert vanwege dit achterstallig onderhoud?

  2. De gemeente is (goed) verzekerd voor het pand. De inzameling van de Stichting nieuwe start verenigingen de Schelft, is voor de locale verenigingen die veel eigen spullen verloren hebben bij de brand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in