Lisse – Danny Gerritse, eigenaar van Barista Café Lisse, heeft op zondag 10 oktober op ‘de dag van verbinding’ een mooi cadeau weggegeven. Het betrof een auto, die hij over had en mensen konden iemand die deze hard kon gebruiken nomineren. Er waren heel veel inzendingen voor deze mooie grijze Suzuki Splash en deze werd uiteindelijk gewonnen door Kim van Schaik uit Zandvoort van Prakkie & More.

In december 2019 begon zij in haar woonplaats Zandvoort met dit project. “Ik startte met eten in te zamelen dat over was. Vervolgens werd dit al snel uitgebreid met maaltijden, die ik zelf ging koken voor hen die daar behoefte aan hadden. Ook is er een mini supermarkt waar mensen, die niet rond kunnen komen, etenswaren kunnen halen. Dan heb ik het over verpakte artikelen, zoals blikken soep en pakken rijst. Dit krijgen we gedoneerd en vrijwilligers zorgen ervoor dat dit allemaal wordt opgehaald en in het winkeltje een plekje krijgt”.

Verder heeft Prakkie & More van de gemeente Zandvoort een pand ter beschikking gekregen voor kleding en spullen voor in en om het huis. Inmiddels zijn dagelijks zes vrijwilligers actief en Kim is er daar één van. Ze miste echter een auto, waardoor ze gemakkelijker de spullen op kon halen of bezorgen bij mensen, die dit niet nodig hebben. Daar is nu verandering in gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in