Instemming met aanleg glasvezel

Teylingen – De raadscommissie Ruimte heeft maandag ingestemd met de aanleg van een glasvezelnetwerk door GlasDraad in het buitengebied van de gemeente Teylingen.

Teylingen heeft samen met de gemeenten Lisse, Hillegom, Noordwijk en Katwijk een overeenkomst afgesloten met GlasDraad voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van deze gemeenten. In veel gevallen is daar nu geen snel internet beschikbaar, terwijl daar wel behoefte aan is. Dat heeft een eerdere peiling onder bewoners en bedrijven in deze gebieden uitgewezen. GlasDraad is bereid om in de buitengebieden een glasvezelnetwerk aan te leggen, mits minimaal 50 procent van de panden in deze gebieden daar ook daadwerkelijk op wordt aangesloten. Het bedrijf is momenteel bezig met het werven van abonnees op dit net.

De commissie was positief over de aanleg van het netwerk en de voorwaarden waaronder dit gaat gebeuren. Wel werd er aandacht gevraagd voor het herstellen van de bestrating na de aanleg. Daarnaast vroegen enkele commissieleden zich af of de bewoners wel voldoende op de hoogte waren van het bedrag dat zij moeten betalen om aangesloten te kunnen worden op het glasvezelnet. Wethouder Marlies Volten kon de commissieleden op beide punten geruststellen. Tevens liet zij weten dat op verzoek van de bewoners ook KPN diensten als provider zal gaan leveren via het glasvezelnet. In andere gebieden kiest KPN er vaak voor om diensten alleen via het eigen kopernetwerk te leveren, maar in de Bollenstreek komt deze provider ook op het glasvezelnet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in