Noordwijkerhout – Een groep Finse leerlingen komt zaterdag 8 februari aan in Noordwijkerhout voor de 21e ronde van het internationale theaterproject Youth, Europe and Theatre (YET). Samen met een groep leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst zullen zij in 14 dagen tijd een theaterstuk op de planken zetten. Het succesvolle YET-project heeft meerdere Europese prijzen gewonnen voor de bijzondere manier waarop leerlingen uit verschillende landen met elkaar in contact worden gebracht. De bedoeling van het project is om deelnemers meer inzicht te geven in elkaars cultuur en elkaars culturele erfgoed. De jongeren verblijven in gastgezinnen en er wordt volgens een strak schema dagelijks gerepeteerd. In die twee weken is er slechts 1 dag vrij en aan het eind worden er 4 voorstellingen gespeeld. 

Op woensdag 19 en donderdag 20 februari worden er 4 voorstellingen op de planken gezet. De middagvoorstellingen zijn speciaal voor een aantal klassen van Leeuwenhorst. De avondvoorstelling op donderdag 20 februari is openbaar. Kaarten zijn te bestellen via www.lh-tickets.nl a €5,00 per stuk. Aanvang 20:00 uur.

Het project is te volgen op de speciale YET-web-site: www.yet.nu. Iedere dag wordt er verslag gedaan van de belevenissen van de groep. De laatste voorstelling, op donderdag 20 februari, zal live via het web worden uitgezonden.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in