archieffoto

Bollenstreek – Sinterklaas komt zaterdag aan in de meeste dorpen in de Bollenstreek. Hieronder een overzicht.

Hillegom:
Rond 10.30 uur komt Sinterklaas aan in Hillegom en leggen ze de boot aan in de haven. Aansluitend zal er een tocht door het dorp gaan, zodat alle kinderen Sinterklaas en zijn pieten kunnen zien. De burgemeester zal Sinterklaas dit jaar ook weer op het bordes ontvangen.

Glutenvrije pieten
De optocht zal dit jaar opgeleukt worden met verschillende soorten voertuigen. De Glutenvrije pieten rijden hierin mee met een opvallende TukTuk. Kinderen met een allergie zijn van harte welkom bij deze pieten.

Lisse:
Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas aan in Lisse! Verwacht wordt dat Sinterklaas rond 13:15 zal aankomen samen met zijn pieten bij de brug over de Ringvaart (Kanaalstraat).
De route loopt over de Kanaalstraat richting Dorpshart Lisse, waar Sinterklaas tussen 14:00 uur en 14:15 uur verwacht wordt op het balkon (plein Kapelstraat / Kanaalstraat). Na afloop van de balkonscene rijdt Sinterklaas in zijn koets naar ’t Vierkant, waar hij rond 14:45 uur zal
arriveren. Hier zal de pietenband een korte tijd voor een gezellig feestje zorgen. Na een korte stop maakt Sint zijn ronde af en sluit hij de dag af op een centrale plaats in het Dorpshart (zie nadere berichtgeving). Hier kunnen alle kinderen Sint gedag zeggen, een tekening geven of een foto maken. In verband met corona worden de foto’s op afstand gemaakt en is het niet mogelijk voor de kinderen om bij sint op schoot te zitten. Rond 16:30 uur zal Sinterklaas afscheid nemen van de kinderen en vertrekken.

Noordwijk:
Hij komt, hij komt! Alles over de Sinterklaasintocht 2021 in Noordwijk! Goed nieuws voor de jongste kinderen van Noordwijk, de Sinterklaasintocht gaat dit jaar ‘gewoon’ door. Op zaterdag 13 november om 10.00 uur zetten Sint en zijn roetveegpieten voet aan wal op het strand van Noordwijk, gevolgd door een leuk ‘Sint on tour’ programma. Vorig jaar werd de intocht van Sinterklaas vanwege de coronamaatregelen al vroeg geannuleerd. Dit jaar komt de goedheiligman op zaterdag 13 november om 10.00 uur aan met de reddingboot Paul Johannes ter hoogte van het nieuwe gebouw van de NRB/ZVN, afrit 10.
Vanaf het strand zal Sint en zijn gevolg rond 10.30 uur door de Hoofdstraat richting Het Trefpunt lopen. Na een pauze zal de Sint ‘on tour’ gaan. Met diverse vrolijke voertuigen maakt de Sint om 12.30 uur een rondrit door Noordwijk. Route: Trefpunt, Duinweg, Van
Panhuysstraat, Weteringkade, IJmuidenstraat, Molenstraat, Kerkstraat. Om 13.15 uur gaan Sint en zijn Pieten te voet via de Kerkstraat naar het balkon van het Hof van Holland alwaar om 14.00 uur de ontvangst in Noordwijk Binnen plaatsvindt. Uiteraard zal het geheel ook hier weer muzikaal omlijst worden met het Noordwijkse Sinterklaas lied.

Noordwijkerhout:
Om 13.30 uur zal de Sint met zijn gevolg aankomen op het gemeentehuis. Daar zal hij verwelkomd worden door de burgemeester, mevrouw Verkleij. De Pepernoten-corso verplaatst zich daarna naar de Dorpsstraat- Havenstraat-Marktplein-Hoogstraat-Viaductweg-Dorpsstraat-Zeestraat. De route is lang genoeg om een goede verspreiding van de bezoekers te bewerkstelligen.

U wordt dan ook verzocht na de ontvangst op het gemeentehuis een plekje langs de route te zoeken. Zo kan iedereen genieten van de Sint en zijn pieten. De rondgang door het dorp zal tot ongeveer 16.00 uur duren.

Sassenheim:
Route Sinterklaasparade 13 november 2021:
13.00 uur:
Vliegeniersweg – Palfreniersweg – Huifkar – Janplezier – Berline – Palfreniersweg –
Mallejan – Tilbury – Vliegeniersweg – Wasbeekerlaan – Kwekersweg – Van Alkemadelaan –
Narcissenlaan – Floris Schoutenstraat – Julianalaan – Emmalaan – Prins Hendriklaan –
Wilhelminalaan.
13.30 – 13.45 uur:
Hoofdstraat (winkelcentrum) – Teylingerlaan – Westerstraat – Willibrorduslaan – Julianalaan
– Irenestraat – Van Heemstrastraat – Zandslootkade – Tijloosstraat – Margrietstraat –
Julianalaan – Emmalaan – Prins Hendriklaan – Wilhelminalaan.
14.15 – 14.30 uur:
Hoofdstraat (winkelcentrum) – Kerklaan – Lindenlaan- Rusthofflaan – Essenlaan –
Kagerdreef – Kagertuinen – Lindenlaan – Kerklaan – Hoofdstraat (plein bij Hema)

Voorhout:
Geen intocht maar defile in Voorhout
Voorhout gooit het dit jaar over een andere boeg met de intocht van Sinterklaas op zaterdag 13 november. De komst van de goedheiligman wordt gevierd met een groots defilé op het kerkplein. Sinterklaas zal tussen 14.00 uur en 17.00 uur aanwezig zijn op het bordes van de
R.K. Kerk. Alle kinderen en hun begeleiders lopen voor de Sint langs en kunnen naar hem zwaaien, even een foto maken en tekeningen/kunstwerken afgeven aan de roetveegjes en de assistenten.

De Zilk:
Op zondagmiddag 14 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in De Zilk, en daar wil jij natuurlijk bij zijn! Om 14:00 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten per boot aankomen bij de steiger aan de Zuider Leidsevaart (ter hoogte van huisnummer 3). De gezellige stoet zal om ongeveer 15:00 uur aankomen bij De Duinpan. Hier krijgen alle kinderen de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schudden, een tekening te geven, op de foto te gaan of natuurlijk om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Bij de entree van De Duinpan zal het coronabewijs gescand worden. Om ongeveer 16:00 uur zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten weer uit. Tot 14 november!

Warmond:
Op zaterdag 20 november komt Sinterklaas weer naar Warmond. Wat hebben we ernaar uitgekeken om hem dit jaar weer in Park Groot Leelust welkom te heten. Hij zal dit jaar rond 13.00 uur aankomen, samen met zijn Pieten! Rond 13.30 uur zal Sinterklaas een korte rijtoer maken door Warmond. Als gevolg van de afsluiting van de Tolbrug zal die rondrit dit jaar door de Oranjebuurt gaan en dan via de
Burgemeester Ketelaarstraat, Dorpsstraat en Baan richting het Trefpunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in