Omroep West

Lisse – Ruim een jaar later dan gepland is zaterdag in Lisse de nieuwe vestiging van Intratuin opengegaan. Nog niet het hele pand is klaar, maar omdat de vraag groot is, kunnen klanten er nu al terecht.

De nieuwe vestiging van Intratuin zou eigenlijk in maart vorig jaar al de deuren openen. Maar een paar weken voor die tijd brandde het net compleet verbouwde pand vrijwel tot op de grond toe af. Eigenaar Sjaco Griffioen zat niet bij de pakken neer, sloopte de resten van het afgebrande gebouw en begon met de bouw van een geheel nieuw pand. Tijdens die werkzaamheden mocht hij tijdelijk op de oude locatie in Voorschoten blijven, maar die is inmiddels gesloten. 

De dag van de opening begon zaterdag met een ontbijt voor het personeel en een toespraak van de eigenaar. ‘Vandaag laten we de klanten zien waar we het allemaal voor doen’, zei hij. ‘Een nieuw begin, we gaan ervoor.’ Daarna gingen de deuren open en konden de mensen die al voor de deur klaar stonden, naar binnen.

‘Ik heb er naar uitgekeken’

En die klanten zijn blij. ‘Ik heb er naar uitgekeken’, zegt een van hen. ‘Ik las in het lokale blaadje dat ze vandaag al open gingen en ik dacht: ik ga er meteen naartoe.’ Een andere bezoeker heeft spullen aangeschaft voor zijn groentetuin. ‘Voor ons is het heel makkelijk dat dit in de buurt is.’

Het personeel zelf is ook tevreden. ‘Ik wil het geen geluk bij een ongeluk noemen, maar het is wel heel mooi dat er nu iets nieuws is neergezet’, aldus een medewerker. Zijn collega is vooral blij met de lichte ruimte en het dak.

Pas een derde klaar

Op dit moment is pas een derde van het hele tuincentrum klaar. ‘Het magazijn, de entree, de rest van de winkel en de horeca worden de komende tijd gebouwd’, zegt eigenaar Sjaco Griffioen. ‘Dat is in oktober klaar. Dan gaan we helemaal open.’

Dit is een bijdrage van mediapartner Omroep West

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in