foto PB

Noordwijk – Het gemeentebestuur moet oppassen, dat een overheidssubsidie voor het beter ventileren van scholen, niet terugbetaald moet worden aan de rijksoverheid.

Hiervoor waarschuwt gemeenteraadslid Cynthia Maan (GroenLinks). ,,Een goede ventilatie op school is belangrijk voor de gezondheid van kinderen en leraren, vooral in het Coronatijdperk. Voor schoolgebouwen waar de ventilatie niet goed op orde is, kan de gemeente (in samenwerking met schoolbesturen) een subsidie aanvragen bij het Rijk voor de installatiekosten van een ventilatiesysteem (de SUVIS).’’

Voor vijf Noordwijkse schoolgebouwen is zo’n SUVIS-uitkering uitbetaald, voor het dekken van 30% van de kosten. Maar volgens Maan bestaat er bij het bestuur van de Stichting Sophia Scholen nog onduidelijkheid wie van de gemeente en de schoolbesturen verantwoordelijk wordt voor de rest van de kosten. Maan roept het college op om ,,een aanzienlijk deel van de totale kosten voor het installeren van ventilatiesystemen op zich te nemen.’’

3 REACTIES

  1. Hoeveel zijn de totale kosten, en wat is een aanzienlijk deel, beetje vaag, graag concrete bedragen, maar ja GL blinkt niet uit in duidelijke uitspraken: al dan niet biomassa etcetera.

  2. Subsidie aanvragen omdat het kan… hmmm. Zet gewoon een raampje open en anders zelf betalen van het eigen vermogen, dat ligt al jaren op de plank.

  3. Hier op de KTS heb ik al de suggestie gedaan om ionisatoren neer te zetten. Werkt 100% tegen corona en is een stuk goedkoper dan massaal ventilatie aan te brengen aka airco.
    We zijn een week verder, menige corona besmetting ook, geen reactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in