(archieffoto)

Hillegom – De ambtenaren van de gemeenten Hillegom en Lisse moeten kritischer naar hun eigen functioneren kijken. En een voorbeeld nemen aan ‘best practices’, zoals die in andere gemeenten succesvol worden toegepast.

Dat is een van de aanbevelingen van het rapport van de rekenkamercommissie ‘planning & controle’, die donderdagavond in de commissievergadering gepresenteerd werd. Wethouder Anne de Jong gaf aan, dat het college alle aanbevelingen uit het rapport wil overnemen. Maar stelde wel dat het extra capaciteit en inzet vergt als organisaties kritisch naar zichzelf moeten kijken.

Commissielid Boelo Meijer (GroenLinks) reageerde: ,,Ik verwacht van medewerkers, dat ze kritisch blijven kijken naar hun eigen functioneren. Dat hoort standaard bij het pakket dat uitgevoerd moet worden. Ik kan de vraag voor extra financiën hiervoor niet begrijpen.’’ De Jong nam het voor de ambtenaren op: ,,De organisatie is kritisch op zichzelf en zou ook graag aan de slag gaan met verbeteringen en best practices. Maar op het moment dat je al nauwelijks alles wat gedaan moet worden binnen de HLT organisatie, kunt uitvoeren, doordat je het met een heel beperkt aantal mensen moet doen, dan wordt gezucht ‘Waar halen we de tijd vandaan om dit ook nog eens op te pakken?’. Ze zijn ontzettend kritisch naar zichzelf, maar op het moment dat je wilt verbeteren, moet je eerst investeren.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in