Inwoners gemeente Noordwijk meest positief over eigen gezondheid

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De inwoners van de gemeente Noordwijk zijn van alle gemeenten in Nederland het meest positief over hun eigen gezondheid: 86% geeft aan dat deze goed tot zeer goed is. Voor de regio Hollands Midden is dit 82% en landelijk 79%.

Dit blijkt uit de gemeentecijfers van de Gezondheidsmonitor Volwassenen/Ouderen 2020, die te zien zijn bij GGD Hollands Midden. Elke vier jaar wordt onderzoek gedaan naar gezondheid, welzijn en leefstijl. De gegevens worden onder andere gebruikt voor het opstellen van regionaal en lokaal gezondheidsbeleid.

Hoewel de inwoners positief zijn over de eigen gezondheid, komen er wel signalen uit het onderzoek die aandacht behoeven. Zo stijgt het percentage ernstig eenzame ouderen in de regio gestaag van 6% in 2009 naar 9% in 2020. Een ander signaal is dat in 2020 minder inwoners van 18 jaar en ouder voldoen aan de richtlijnen voor Gezond Bewegen (50%) dan in 2016 (54%).

Het onderzoek is uitgevoerd in het najaar van 2020, midden in de coronacrisis. Deze crisis, met alle maatregelen, kan gevolgen hebben gehad voor de resultaten. Dat is de GGD nog verder aan het analyseren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in