Lisse – Tijdens de online informatieavond van dinsdag hadden verschillende geïnteresseerden vragen over het plan dat voorligt voor het opknappen van winkelcentrum Blokhuis. 

Op verschillende plaatsen zullen glazen luifels geplaatst worden, die een gevoel van ruimtelijkheid moeten geven. Een bewoonster van Blokhuis vroeg zich af in hoeverre zo’n glazen luifel over haar tuin uit zou steken en haar uitzicht zou belemmeren. Ook had ze vragen over de veiligheid van het glas en over de warmte die het glas mogelijk zou veroorzaken. 

Contactpersoon van het project, Patrick Noordermeer, probeerde deze zorgen weg te nemen door uit te leggen dat er veiligheidsglas gebruikt zal worden. Zelfs als het glas breekt, zal het niet naar beneden vallen. Daarnaast kan de wind onder de luifel doorwaaien, waardoor Noordermeer juist verwacht dat het een positief effect heeft op de warmte in Blokhuis. Ook gaf hij aan te kunnen kijken of de architect een beeld kan geven over hoe het voor de bewoners eruit zal komen te zien, zodat zij dit tijdens de VVE-vergadering van eind juni met elkaar kunnen bespreken.

Een andere geïnteresseerde miste het bloemenbollenthema dat aanwezig zou zijn in het plan voor het winkelcentrum. De betrokken ambtenaar gaf aan dat er aandacht voor is, maar dat ze nog niet weten hoe ze dit precies aan willen pakken. Wethouder Kees van der Zwet (CDA) riep inwoners op om ook zelf met ideeën te komen.


Het doel is om in februari 2022 van start te gaan met het opknappen van het winkelcentrum, waarbij vooral aandacht is voor vergroening, nieuwe bestrating, nieuwe luifels en groene gevels. Voor vragen of opmerkingen over het project kunnen belangstellenden contact opnemen via [email protected] of [email protected] (N2Bouwadvies). Een impressie van het plan kan bekeken worden via: https://www.youtube.com/watch?v=jgYtvfSvjaE.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in