Lisse – Uit een onderzoek van bureau Marintel, waaraan bijna 800 inwoners aan deelnemen, blijkt dat de inwoners van Lisse tevreden zijn over het inzamelen van afval binnen de gemeente. De inwoners geven de gemeente een rapportcijfer van 7,3. Dat laat de gemeente weten. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt om een nieuw afvalbeleid op te stellen.

Lissenaren waren vooral tevreden over het inzamelen van GFT-afval en oud papier en over de milieustraat. Het minst scorende onderdeel was de inzameling van kleine elektrische apparaten. Uit het onderzoek bleek ook dat de voorlichting over het scheiden van afval verbeterd kon worden. Echter waren twee derde van de inwoners niet bereid om aan verbeteringen mee te betalen.

Van de deelnemers, geeft 2% aan hun afval niet te kunnen scheiden, ook al zouden ze dat wel willen. Dat probleem komt voornamelijk voor in de hoogbouw. Het scheidingspercentage van gemeente Lisse blijft nog steeds boven de landelijke norm van 75% en heeft de gemiddelde Lissenaar ook niet minder dan 100 kilo afval per jaar.

1 REACTIE

  1. Ooit is er beloofd dat er voor de hoogbouw speciale maatregelen zouden komen. Er is bij een appartement weinig ruimte, alles moet binnenshuis worden opgeslagen of op het, kleine, balkon .je kunt moeilijk voor elk bakje plastic of voor één keer groenten afval naar de container lopen daarbij moet daar soms ver voorlopen zeker voor ouderen mensen is dat geen pretje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in