Foto: Anete Lusina

Bollenstreek – In de provincie Zuid-Holland is het aantal digitale misdrijven tussen mei en oktober gestegen met 53,1% in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit een onderzoek van VPNGids.nl op basis van de meest recente politiecijfers. Hierbij staan de gemeentes Noordwijk en Hillegom in de top vijf van hoogste slagingskans op cybercrime (zoals phishing, hacking en WhatsApp fraude).

Uit het onderzoek kwam het landelijk gemiddelde van cybercrime meldingen neer op 4,3 per 10.000 inwoners. Gemeente Noordwijk stond in de provincie Zuid-Holland op de derde plek met 6 incidenten en Hillegom op de vierde plek met 5,9 incidenten per 10.000 inwoners. Alleen Westvoorne (6,1) en Alphen aan den Rijn (7) hadden een hogere slagingskans op cybercrime.

Andere gemeentes binnen de Bollenstreek scoorden tijdens het onderzoek van VPNGids.nl ook boven het landelijk gemiddelde. In Teylingen werden er 5,3 meldingen gemaakt per 10.000 inwoners. Gemeente Lisse scoorde het laagst van de Bollenstreek, per 10.000 inwoners kwamen er 5,2 cybercrime incidenten voor.

Voor meer info: https://www.vpngids.nl/onderzoek/cybercrime-2022-forse-stijging-over-afgelopen-zes-maanden/

4 REACTIES

  1. Ik kreeg een app van mijn dochter of ik 560€ over kon maken want dat zou ze die dag doen een betaling een rekeningnummer stond er bij . Nou als mijn dochter geld nodig heeft en dat gebeurt echt niet dan beld ze me wel . Of ze beld wel met haar mans telf .gelijk weg drukken .En bel maar geen bank eant daar kom je niet door heen .

  2. Vind je dat leuk je bent gelukkig mijn dochter niet maar wel een betje associaal .ik wilde alleen maar de mensen waarschuwen.Ik hoop voor jou dat je er nooit intrapt want zo bijde hand ben je niet .

  3. Uit een doorgaans goed ingelichte bron vernam ik dat er in Noordwijkerhout 5.0 cybercrime-incidenten waren per 10.000 inwoners. Altijd wel geweten dat Noordwijkerhouters het slimste zijn van de bevolking van de duin-en bollenstreek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in