Open dag bij tiny house in Noordwijk, eerder dit jaar (Foto Richard van Egmond)

Noordwijk – Een inwoonster vraagt het gemeentebestuur om initiatieven voor het opzetten van kleine huisjes te ondersteunen.

De oud-directeur van basisschool Zeehonk heeft één droom: wonen in een tiny house gemeenschap. ,,Waar ik veilig en duurzaam kan wonen, met gelijkgestemde buren, het liefst van verschillende leeftijden. Ik wil zolang mogelijk zelfstandig wonen, maar wel met de mogelijkheid van samen delen. Ik vind het belangrijk om een kleinere ecologische voetafdruk te maken. Ik eet geen vlees en rijd geen auto.’’

Ze vraagt het gemeentebestuur om de ‘Initiatiefgroep Noordwijk Klein’ te ondersteunen in de wensen voor het realiseren van een tiny house gemeenschap.

6 REACTIES

  1. De woonwagenbewoners hebben ook een droom!
    Stuk grond voor de woonwagen kinderen. Dus ook gelijkstemde buren van dus verschillende leeftijden. De woonwagenbewoners wachten al 10 jaar op een stuk grond om uit te breiden en het maar terughoudende gemeente wie niet wil.

  2. De grens tussen traditionele woonwagenbewoners en het ‘hippe’ tinyhouse is erg dun. Vandaar dat de tinyhousecommunities zo veel de nadruk leggen op duurzaam en een lage footprint.. met evt een moestuin. Naast deze hoge lat is een voorwaarde dat hun wagens max 3500kg wegen en ook echt verplaatsbaar blijven. Op deze punten verschillen ze met de aloude benaming van ‘kampers’. Als de gemeente deze criteria nou óók als eis zou hanteren worden de verschillen tenminste zichtbaar en blijven degene die nog echt willen over als kandidaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in