Warmond – De wedstrijd van de dames Topdivisie over 80 ronden eindigde in een overwinning voor de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Iris van der Stelt werd derde.

Lollobrigida won vorige week nog de mass-start in Salt Lake City en was ook hier in de eindsprint niet te kloppen. De wedstrijd werd gemaakt door de aanvallers, die echter niet echt weg konden komen. Aan het einde van de marathon kwam de trein van mkbasics onder aanvoering van Lisa van der Geest (WIJC) op gang. De dames in de rode pakken en Iris van der Stelt (WIJC) in oranje zaten achter de ploeg van Palet schilderwerken in een goede uitgangspositie, maar vanuit hun slipstream snelde Lollobrigida naar de eindstreep. De tweede plaats was voor Manon Kamminga en de derde voor Iris van der Stelt. Lisa van der Geest werd 8e, Loesanne van der Geest (WIJC) eindigde op de 19e plaats.
Iris van der Stelt rijdt ook komende zaterdag, 23 december, in Breda in het oranje leiderspak.
Anne Leltz (WIJC, Voorhout) reed weer mee in de Topdivisie, maar kwam helaas ten val.

Leander van der Geest (WIJC en de Haan Westerhoff Zonwering) reed deze avond mee met zijn ploeggenoten in de Topdivisie en verzette daar veel werk voor Jouke Hoogeveen. Hoogeveen pakte met 17 anderen een ronde voorsprong en probeerde als enige nog een tweede ronde te pakken. Hij kreeg daarbij steun van zijn ploeg, maar verder dan een halve ronde kwam hij niet. De winst ging uiteindelijk naar Bart de Vries, gevolgd door Marcel van Ham en Johan Knol. Leander van der Geest moest de wedstrijd na 103 ronden staken.

Bij de heren Beloften reed Kees Heemskerk (WIJC) naar een zeer fraaie 10e plaats. In de wedstrijd over 100 ronden op De Uithof, thuisbaan voor de WIJC-ers, kon niemand wegkomen. De wedstrijd eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Jesse Vriend (marathonploeg Stehman), tweede werd Ruud Slagter (Schaatsinstituut) en de derde plaats was voor Tom den Heijer (Groenehartsport.nl).
Kees Heemskerk, die zonder sponsor rijdt, staat na 8 wedstrijden 5e in het tussenklassement.

De 8e KPN marathonwedstrijden werden afgelopen zaterdag verreden in den Haag. Als extraatje mochten de pupillen hun marathonwedstrijd in de Oomsport Cup voorafgaand rijden op het goed geprepareerde ijs. Daar maakten twee WIJC-ers gelijk goed gebruik van: Rens Vergeer bij de jongens en Patricia Koot bij de meisjes kregen bloemen voor hun eerste plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in