Warmond – In de vijfde marathonwedstrijd van dit seizoen, zaterdag 18 november op de Kennemer kunstijsbaan in Haarlem, kwam Iris van der Stelt als eerste over de finish. Het was lastig om weg te komen, maar op de helft van de 80 ronden die de dames moesten rijden, lukte het een kopgroep van 13 om het peloton op een ronde te zetten.

Iris van der Stelt (Warmondse IJsclub) was een van de gangmakers deze avond, regelmatig voorin en zoekend naar een mogelijkheid om weg te komen. Zij bleek de enige van de mkbasics.nl marathonploeg in de kopgroep, daarom profiteerde Van der Stelt zoveel mogelijk van de andere rijdsters en wist zij haar rust te bewaren tot de eindsprint. Achter haar probeerde o.a. ploeggenote Lisa van der Geest het peloton te ‘stoppen’. Er waren meerdere pogingen van andere ploegen die het gat met de koplopers probeerden te dichten, maar echt ruimte kregen zij niet.

Met nog 29 ronden te gaan sloot de kopgroep weer aan bij het peloton. Er werd goed op elkaar gelet en rijdsters die probeerden weg te komen, werden met name door Anni Tauber (witte trui/jongerenklassement) teruggehaald. Met de kopgroep weer bij elkaar maakte Iris van der Stelt de wedstrijd in de sprint af. Corina Strikwerda moest haar op het laatste rechte stuk voorbij laten. Elma de Vries eindigde als derde net voor Emma Engbers op het podium. Engbers lijkt in het klassement wel de belangrijkste concurrente voor Van der Stelt te worden. In de nieuwe tussenstand staat zij op plaats twee met slechts 10,1 punt achter Iris die volgende week in Hoorn weer in het oranje leiderspak rijdt.

De andere WIJC-rijdsters waren Lisa van der Geest (17e), Loesanne van der Geest (31e) en Anne Leltz die als regiorijdster weer met de Dames mee mocht doen, finishte nu als 49e.
Mede Teylingse Denise van der Hulst (Voorhout) finishte als 45e.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in