Warmond – Iris van der Stelt, lid van de Warmondse IJsclub en marathonploeg mkbasics, stond na de zesde wedstrijd in de KPN marathoncompetitie in Hoorn – de Sjoerd Huisman Bokaal – weer op de hoogste trede. Zij won de eindsprint nadat haar ploeggenoten haar perfect hadden gelanceerd.

De wedstrijd kende een vervelend begin; na 6 ronden werd de wedstrijd stil gelegd na een massale valpartij. Andrea de Jong (iM FARMING) verliet het strijdtoneel met een hoofdwond. Na een korte pauze werd er opnieuw gestart. De verschillende aanvalspogingen leidden niet tot een kopgroep en in de finale verrichtte de trein van mkbasics prima werk. Een goede trein formeren was de ploeg van Van der Stelt, Lisa van der Geest, Manon Kamminga en Merel Bosma in de voorgaande wedstrijden nog niet gelukt. Nu liep het goed. Met name Kamminga zorgde ervoor dat Van der Stelt uit het gedrang bleef en ze de wedstrijd kon afmaken.  Janneke Ensing probeerde in de eindsprint wel buitenom te komen, maar zij kwam daarvoor net te kort.

In deze wedstrijd was er ook een dagprijs te winnen van 500 euro. Lisa van der Geest won onder andere als aanvoerder van de mkbasiscs-trein zoveel punten dat zij deze geldprijs na afloop in ontvangst kon nemen.

Loesanne van der Geest werd in deze wedstrijd 34e. Anne Leltz  reed dit keer weer in de Topdivisie maar kwam helaas ten val.

Leander van der Geest reed mee bij de Beloften en finishte op de 8e plaats.

@schaatspeloton

 

Eindhoven Trofee / Holland Cup

Kees Heemskerk (WIJC, heren neo-senioren) deed in het weekend van 25-26 november mee met de Holland Cup wedstrijd, tevens Eindhoven Trofee. Deze wedstrijd gold ook als kwalificatie voor het NK allround. Heemskerk reed een solide wedstrijd: op de 500 meter, de 3000 meter en de 5000 meter werd hij 7e. Op de 1500 meter eindigde Heemskerk als 14e.  De wedstrijd werd gewonnen door Chris Huizinga.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in