Teylingen – Deze week wordt bij alle huishoudens in de gemeente Teylingen een flyer bezorgd met een zogenaamde Ja-sticker.Enkele maanden geleden heeft de gemeenteraad van Teylingen besloten dat er met ingang van 1 juni aanstaande geen ongeadresseerde reclamefolders meer bezorgd mogen worden. Uitzondering daarop vormen de brievenbussen waarop een groene Ja-sticker is aangebracht. De maatregel is bedoeld om de hoeveelheid reclamefolders te verminderen. Bij veel huishoudens worden deze vaak ongezien weggegooid, en dat zorgt voor een grote belasting van het milieu. Om ervoor te zorgen dat de reclamefolders voortaan alleen worden bezorgd bij huishoudens die deze ook echt willen ontvangen, wordt de groen Ja-sticker ingevoerd. Bezorgers van ongeadresseerd reclamedrukwerk mogen de folders vanaf 1 juni alleen nog maar bezorgen in brievenbussen met zo’n sticker. Huis-aan-huisbladen vallen niet onder deze maatregel. De nieuwe Ja-sticker is, naast de huis-aan-huisbezorging, vanaf volgende week ook verkrijgbaar bij de gemeente Teylingen en in sommige winkels.De bestaande Ja-Nee-stickers (wel huis-aan-huisbladen, geen reclamefolders) en Nee-Nee-stickers (geen huis-aan-huisbladen, geen reclamefolders) blijven gewoon geldig, al zal de Ja-Nee-sticker na de invoering van de groene Ja-sticker langzaam gaan verdwijnen. Beide stickers beogen immers hetzelfde: wel bezorging van huis-aan-huisbladen, maar niet van ongeadresseerde reclamefolders.

1 REACTIE

 1. Beste lezer,
  Waar valt een Zonnebloem-envelop onder waarop wordt gevraagd om mee te doen aan de Nationale Zonnebloemloterij; Er staat een retouradres op waar de aanmelding kan worden gedaan. Valt die envelop in de gemeente Teylingen onder de huis- aan huisbladen?
  Omdat ik binnen uw gemeente telefonisch geen duidelijkheid kan krijgen, hoop ik toch echt van u een duidelijk schriftelijk antwoord te krijgen. De bezorgers hebben te maken, naast de bekende NEE-NEE sticker ook met NEE-JA sticker, stickerlose deuren en JA-stickers. Waar moeten wij ons aan houden?
  Graag hoor ik van u.
  Zonnebloem, afd. Warmond,
  Hans van Gerven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in