Foto van voor de verkiezingen: links Jeroen Arbouw, rechts Jaap de Moor (foto: Bruisend Noordwijk)

Noordwijk/Noordwijkerhout – Het wordt volgende week nog spannend voor Jaap de Moor, gemeenteraadslid in Noordwijk en oprichter van Bruisend Noordwijk. Als hij niet vóór de 29e zijn ‘uitdager’ Jeroen Arbouw 9 duizend euro dwangsom betaalt veilt de Rabobank zijn huis in Noordwijkerhout. Vanmorgen verloor De Moor voor de rechtbank in Den Haag een kort geding waarmee hij dat wilde voorkomen.

Een andere rechter had hem in een ander geding op 12 oktober verplicht de hele ledenadministratie aan de overige bestuursleden te overhandigen, Jeroen Arbouw voorop. Als hij dat na een week niet had gedaan ging een dwangsom in van 500 euro per dag,  tot maximaal 10 duizend euro. Vorige week heeft Arbouw daarom beslag gelegd op het huis van De Moor. De rechter stelde vanmorgen wel het maximumbedrag bij.

De ruzie gaat om de voortzetting van de partij Bruisend Noordwijk waarvoor hij in de raad zit, maar die hij op een ledenvergadering wilde opheffen. De overige bestuursleden betwistten zowel die vergadering als de besluiten die daar zijn genomen, en zij kregen gelijk. Maar om de partij op een juiste manier te kunnen voortzetten wilden ze wel weten wie er betalend lid zijn. Dat is nog steeds niet duidelijk. Ook niet hoeveel, al lijkt de partij op zijn hoogtepunt niet meer dan 30 leden te hebben gehad.

‘Niet op zijn blauwe ogen geloven’

De Moor zelf benadrukte voor de rechter dat hij liever vandaag dan morgen van de partij en het hele gezeur af is. Hij is ziek, net geopereerd, en ook geestelijk heeft hij een klap gekregen, verklaarde zijn advocaat. Hij had een map met ‘de hele boekhouding, inclusief inloggegevens van de website, Facebook, stukken van Kamer van Koophandel en alle bankafschriften’ bij zich, die hij tijdens de zitting aan de tegenpartij overhandigde. Hij wilde ‘graag de partij overdragen aan het bestuur’.

De rechter zag dit als een hartenkreet en hoopte de zaak in der minne te schikken, maar nee. Arbouw wil eerst vaststellen of De Moor nu alles heeft gegeven. Dat zei deze namelijk eerder, zelfs meerdere keren. ‘Ik kan de heer De Moor niet meer op zijn blauwe ogen geloven’. Zelf zegt De Moor geen lid meer te zijn. Hij zit inmiddels in de gemeenteraad voor Lijst De Moor.

5 REACTIES

  1. Beide politici zouden zich moeten realiseren dat dat ze door hun openbaar te volgen (persoonsgerichte en kinderachtige) gekissebis niet meer geloofwaardig zijn voor de bevolking, en een smet zijn voor de lokale politiek. Hen rest niets anders meer, naar mijn mening, per direct terug te treden uit de lokale politiek. Beide heren voegen niets toe aan het belang van de gemeente Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in