Een 52-jarige Hillegommer is maandagmiddag het gebouw van de sociale dienst van de Bollenstreek, de ISD, aan de Hobahostraat in Lisse binnengereden. Er vielen geen gewonden en de politie en brandweer waren snel ter plaatse. Het gebouw werd direct ontruimd. Na korte tijd mochten de medewerkers weer het gebouw in. Er is sprake van een forse schade aan de toegang van het gebouw. De politie heeft de Hillegommer aangehouden. Vermoed wordt dat de man bewust naar binnen reed bij de ISD.
In verband met het onderzoek zijn alle afspraken bij de ISD Bollenstreek op kantoor voor dinsdag 23 januari 2018 afgezegd.


 Jeff van der Slot en Vincent van Schie hebben samen met Barry Badpak op 1 januari een carnavalsnummer gelanceerd. De Noordwijkerhouters zijn de mannen achter Slechte Grappen, een succes op Twitter, Facebook en www.slechtegrappen.nl. In Leiden leerden ze de band Barry Badpak kennen die bekend is van nummers zoals: Waar ga je heen met je kamelenteen? Samen hebben ze nu het carnavalsnummer Kratje Bier gelanceerd dat geïnspireerd is op Lil’Kleine’s hit Krantenwijk met Rapper Boef. De clip is al te zien op Youtube en op 12 januari is het carnavalsnummer ook beschikbaar via Spotify.


Noordwijk – Er zijn twee ruiten ingegooid bij een vluchtelingengezin in de wijk Vinkenveld. Het gezin woont in een deel van een gebouw waar ook een school in is gevestigd aan het Uitvaltij. Het glas kwam onder meer terecht in een slaapkamer. 
Ook zijn afvalbakken omgegooid en een bankje buiten is vernield. De politie is op zoek naar getuigen. Die kunnen zich melden via 0900-8844. (Foto’s: Richard van Egmond)

De schade als gevolg van de storm van woensdag lijkt in de Bollenstreek mee te vallen. De brandweer kwam in Noordwijk in actie voor een schotelantenne die aan de N. Barnhoornweg naar beneden was gewaaid. Op het strand kwam de zee dichtbij de paviljoens. Op de boulevard repareerde de brandweer een sandwichbord en een kapotte straatlamp. Aan de Loosterweg-Zuid in Lisse kwamen takken op het wegdek terecht.Teylingen – D66 in de Teylingse gemeenteraad vraagt zich af of de Duinpolderweg wel op de nu voorgestelde manier moet worden gerealiseerd.
D66-raadslid Fred Koot vreest dat “meer asfalt” geen oplossing gaat bieden voor de bereikbaarheidsproblemen van de noordelijke Bollenstreek. “Daar moeten we uit duurzaamheidsoverwegingen niet op inzetten”, liet hij tijdens de raadscommissie Ruimte weten.
Koot ziet liever dat er een ‘Deltaplan Lightrail’ komt om integraal te kijken naar de aanleg van lightrail, en de bereikbaarheid van de regio en de Randstad.Pol is terug. Ruim een maand na zijn vermissing werd de kat zondag door een echtpaar uit Hoofddorp thuis gebracht.
Pol is de driepotige kater die sinds lange tijd zijn vaste verblijf had in winkelcentrum Blokhuis. In veel winkels was hij een graag geziene, soms wat brutale gast. Daarom was de schrik groot toen Pol op 10 december verdween. In de hoop de kat terug te vinden kreeg Pol een eigen Facebookpagina en hij haalde zelfs de Telegraaf.
Met resultaat: zondag keerde Pol vanuit Hoofddorp terug naar Lisse. Waarschijnlijk is de kat door iemand meegenomen en ontsnapt: hij ziet er weldoorvoed en goed verzorgd uit. Pol maakt zich er niet druk om. Hij doet een dutje in de boekenwinkel.Voorhout – De ChristenUnie Teylingen wil de Herenstraat in Voorhout versneld voor een deel afsluiten voor autoverkeer.
Volgens de partij lost dit niet alleen een aantal problemen op van verkeersintensiteit en verkeersveiligheid, maar biedt het ook kansen voor de lokale detailhandel en horeca. In het voorstel wordt in elk geval het gedeelte tussen de inrit van het parkeerterrein op de Kerkweg en de garage onder de Plus supermarkt autovrij. Daarmee wordt een nieuw dorpsplein gecreëerd. Het deel tussen de Boekhorstlaan en de afsluiting bij de Kerkweg wordt autoluw, net als het deel tussen de Boerhaavestraat en de ingang van de parkeergarage. Voor fietsers en voetgangers wordt in het plan extra ruimte gemaakt. Bang voor verkeersopstoppingen in de wijken rondom is de ChristenUnie niet. Het oude dorp kan nog steeds aan beide kanten worden verlaten.
Als het aan de ChristenUnie ligt gaat na de verkiezingen het nieuw te vormen college direct aan de slag met het plan.


Noordwijk/Noordwijkerhout – Een hoorzitting over de fusie Noordwijk en Noordwijkerhout werd woensdag gehouden in de Tweede Kamer. Referendumaanvrager Raymond Salman kreeg drie minuten en de Noordwijkerhoutse burgemeester Goedhart en de Noordwijkse wethouder Gerben van Duin gezamenlijk ook drie. Salman baseerde zijn betoog voor een referendum op het Europees Handvest. Geen van de aanwezige zes leden van de Tweede Kamer stelde daar vragen over. Salman meldde wel in hoger beroep te gaan bij een eerdere verloren rechtszaak en ook Europees zoekt hij het hogerop. De Tweede-Kamerleden vroegen wel naar de stemverhouding binnen de beide gemeenteraden. Na deze hoorzitting komt het voorstel in de Tweede Kamer die er voor het zomerreces nog een besluit over neemt.
Teylingen – Volgens B&W voldoen de spoorwegovergang in Voorhout en beide aansluitende wegen aan de regels die gelden voor dit soort wegen. Wel werd na een ongeluk een attentiebord geplaatst.
Dit antwoordt het college op vragen van D66, die in december opheldering vroeg nadat op de overgang een ongeval was gebeurd. Volgens de partij is de verkeerssituatie onduidelijk. Al eerder pleitte de partij voor maatregelen om de veiligheid te vergroten.
B&W zien geen aanleiding extra maatregelen te nemen. Ook al omdat straks met de randweg de verkeersdruk op het bewuste punt sterk zal afnemen. Wel willen ze met ProRail praten of andere sluitingstijden van de spoorbomen de veiligheid ten goede kunnen komen.


Noordwijk – De politie werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.00 uur opgeroepen vanwege een vechtpartij op de Grent met ongeveer 20 personen. Op het moment van de vechtpartij verlieten meerdere bezoekers de uitgaansgelegenheden waardoor er een paar honderd personen op de Grent was. De vechtpartij was inmiddels onder controle toen agenten ter plaatse kwamen. Vanwege de grote groep stappers hielden enkele agenten toezicht en vorderden om de Grent te verlaten. De meeste personen gaven gehoor aan de vordering, maar een groep van ongeveer 100 jongeren liep richting de Hoofdstraat en was luidruchtig en baldadig. De jongeren richtten zich tegen de agenten, uitten beledigingen en gooiden even later met flessen en stenen. Hierop werden er meerdere agenten opgeroepen waaronder ook een hondengeleider. De jongeren werden hierdoor op afstand gehouden en weggestuurd. Een aantal personen uit de groep schold en bekogelde wederom de agenten waarna de politiehond werd ingezet. De groep rende uiteindelijk weg waarna de rust weer terugkeerde. Er werden geen aanhoudingen verricht. Wel werd een aantal personen staande gehouden en de identiteit genoteerd voor het verdere onderzoek. 
Ook doet de politie onderzoek naar het onrechtmatig binnendringen bij een beddenzaak aan de Hoofdstraat. Getuigen die informatie hebben wordt verzocht zich te melden bij de politie Noordwijk via 0900 – 8844. Indien men anoniem wenst te blijven dan kan contact worden gezocht via 0800 – 7000.


Noordwijk – Op de nieuwbouwlocatie Bronsgeest naast de Van Berckelweg komen zo snel mogelijk 66 semipermanente starterswoningen. Dat is het resultaat van een motie van D66, Puur Noordwijk, Lijst Salman Noordwijk en PvdA/GroenLinks. In eerste instantie zouden 34 van deze dergelijke woningen komen langs de Herenweg naast de wijk Vinkeveld. Dat bleek na onderzoek niet haalbaar. In Bronsgeest kan het wel en met voorrang moet wethouder Bakker nu de procedures in gang zetten om al in 2018 te starten. Argument om mee te werken is dat jongeren gemiddeld 7,5 jaar moeten wachten, de langste wachttijd in de regio. Het percentage aantal sociale huurwoningen in Noordwijk is met 19% ook de laagste in de streek.


Ondanks protesten van omwonenden steunt de gemeenteraad van Lisse de extra ontsluiting ten zuiden van het dorp. De weg maakt deel uit van het plan waar ook de Duinpolderweg toe behoort. De weg moet ten zuiden van Lisse over het water gaan aansluiten op de op-en afrit Abbenes bij de A44. Direct omwonenden spraken donderdag in tijdens een commissievergadering. Zij vrezen aantasting woongenot, natuurschade en risico’s voor scheepvaart. De weg zou bovendien dwars door een piekwaterberging gaan van Rijnland. Lisse wacht het protest van Hillegom tegen de Duinpolderweg af, wel duidelijk is dat ze de eigen zuidweg steunen en om diverse redenen niet eisen dat de N208 nu al wordt doorgetrokken naar de N206. 

Hillegom – De FIOD heeft dinsdag doorzoekingen gedaan bij een autoverkoopbedrijf in Hillegom en op diverse andere adressen in het land.
Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar mogelijke BTW carrouselfraude. Daarbij werden dure auto’s vanuit Spanje, België, Duitsland en Oostenrijk via Nederland geleverd aan afnemers in Oost-Europa. Over de periode eind 2014 tot en met begin 2016 is voor ruim 4,5 mln euro aan auto’s gekocht en over deze aankopen is geen BTW betaald. De Belastingdienst is vermoedelijk ca. 1,7 miljoen euro aan belastinggeld misgelopen.
De verdenking is dat de verdachte autoverkoopbedrijven samenwerken in de fraude. Bij BTW carrouselfraude draagt een ondernemer geen BTW af aan de Belastingdienst, terwijl hij zijn afnemers die BTW wel in rekening brengt.

 Lorna Kapel uit Noordwijk is de Zuid-Hollandse winnaar geworden van de fotowedstrijd, uitgeschreven door Alzheimer Nederland, Mezzo en Solo Stories, de producent van de theatervoorstelling Ma.
Om mantelzorgers een gezicht te geven, riepen zij Nederland op foto’s in te sturen van iemand die aan dementie lijdt en zijn of haar mantelzorger(s). Samen met de elf andere winnaars, uit iedere provincie één, wordt de foto van Lorna Kapel onderdeel van een tentoonstelling die de komende maanden meereist met de theaterproductie Ma, naar het boek van Hugo Borst.
Een jury koos de twaalf foto’s uit bijna driehonderd inzendingen.

Bollenstreek – In een flatwoning aan de Gladiolenstraat in Sassenheim is kort voor de jaarwisseling brand ontstaan. De oorzaak is nog onbekend. Dat lijkt voorlopig het meest ernstige incident tijdens de jaarwisseling. De veiligheidsregio Hollands Midden waar de Bollenstreek onder valt, heeft het ook over minder incidenten dan in eerdere jaren. Er kon dit jaar via Facebook vuurwerkoverlast gemeld worden bij de politie. Dat leverde 14,5 kilo illegaal vuurwerk op in een woning aan de Pimpernelstraat in Noordwijk en het oppakken van drie jongens aan de Deining, ook in Noordwijk.


Bollenstreek – Op 59-jarige leeftijd is plotseling Leo van der Zon overleden. Hij overleed maandagochtend aan de gevolgen van acute malaria.
Leo van der Zon was een bekende Bollenstreker. Hij was als vrijwilliger pur sang bij vele organisaties betrokken. Het meest bekend was hij als voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Hij was ook voorzitter van Bo, de omroep van de Bollenstreek. Bij de omroep is met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van Leo van der Zon. Hij was van 2006 tot 2014 wethouder in Teylingen. Verder was hij bestuurslid bij Welzijn Teylingen en schuttersvereniging St. Hubertus.


Hillegom – Agenten hebben woensdagochtend een elektricien bevrijd uit zijn bestelauto.
De politie kreeg een melding binnen dat op de Tongelaer een man in een bestelauto zou zitten. Agenten gingen erop af en troffen de man in zijn auto aan. Hij wilde gereedschap achter uit zijn auto pakken, toen de deur achter hem dichtviel en hij zichzelf opsloot. De man zat al anderhalf uur vast.
Agenten wisten de elektricien snel te bevrijden.

Noordwijk – Ton Donders is dinsdag uitgeroepen tot Noordwijker van het Jaar. Dat gebeurde tijdens het Nieuwjaarsgala in Huis ter Duin. Donders is vrijwilliger bij meerdere organisaties. Bij voetbalvereniging Noordwijk is hij zeer actief en bemant hij onder meer de keuken. Koken doet hij ook in ’t Trefpunt aan de Schoolstraat voor senioren. Andere genomineerden waren Hans Melchers en Hugo van der Niet. Vorig jaar werd Piet de Ridder uitgeroepen tot Noordwijker van het Jaar. Het Nieuwjaarsgala was weer druk en gezellig, in meerdere zalen waren optredens. 

Noordwijkerhout/Noordwijk – Het tonneprossen in café Van der Geest is vrijdag gewonnen door Noordwijker Ard Zandbergen. Een pros is een humoristisch verhaal verteld staande in een ton en het wordt georganiseerd door carnavalsvereniging de Kaninefaaten. Zandbergen was volgens de jury de beste pros van de zeven deelnemers. Hij kwam als Noordwijker reclame voor zijn dorp maken, maar uiteindelijk concludeert hij dat Noordwijkerhout Noordwijk straks gaat redden dankzij de warmte en nuchterheid van zijn inwoners. De mooiste opkomst was van Dirk van der Voort als Dirk de darter. Verder deden mee Gerard Kuipers als Raymond Salman, Buuf Leontien van der Klugt,  Paultje Pils Jansen, Gerrit Rotteveel (Gerrit-Heen en Weer) en Citymanager Jeroen Damen.

Noordwijk – De gemeenteraad van Noordwijk wil nog geen toestemming geven aan Albert Heijn in het Vinkeveld om op zondag eerder open te gaan. Dat wil de supermarkt in de zomermaanden omdat volgens Albert Heijn er behoefte aan is, met name bij toeristen. De meningen van de diverse politieke partijen verschilden dinsdagavond nogal. Wethouder Barnhoorn vond het nog te vroeg om te besluiten. Hij wil eerst meer onderzoek. Er komt nu mogelijk op initiatief van de gemeenteraad een proef deze zomer om te kijken hoe het functioneert. Lijst Salman Noordwijk en VVD pleitten hiervoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in