Jaaroverzicht 2021: april

Foto: Fred vd Bent

Het jaaroverzicht 2021 met de best gelezen berichten per maand:

Bollenstreek – Een 77-jarige man overleed kort nadat hij een coronavaccinatie had gekregen in Leeuwenhorst NH in Noordwijkerhout. De locatie zou officieel worden geopend door de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij, maar de feestelijke opening werd afgeblazen. De GGD onderzocht of de vaccinatie iets met het overlijden van de man te maken had. 

Lisse – De brandweer was in actie gekomen bij een brand bij vleeswarenfabriek Persoon aan de Grachtweg in Lisse. Aan de buitenkant van het gebouw waren geen vlammen te zien omdat de brand in een spouwmuur zat. Het vuur ontstond tijdens werkzaamheden aan de koelinstallatie, isolatiemateriaal raakte in brand. Het personeel had eerst zelf geprobeerd de brand te blussen. Er werd ook een zogenoemde Cobra Cutter opgeroepen, een apparaat dat door wanden kon boren om in de ruimte erachter te blussen. 

Noordwijkerhout – De Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) had geconstateerd, dat de vergunningen van Como en Co niet op orde waren. Het restaurant kreeg de mogelijkheid om een omgevingsvergunning aan te vragen, zodat de situatie voor een periode van vijf jaar wordt gelegaliseerd. Die vergunning was aangevraagd, maar de ODWH weigerde de vergunning alsnog. De VVD vroeg om opheldering aan het college van burgemeester en wethouders. 

Noordwijk – In de buurt van het Gruenepad in Noordwijk werden twee kinderen vermist. Het ging om twee jongens van 10 en 12 jaar. Er werd onder meer een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk werden de jongens in goede gezondheid gevonden. 

Noordwijk – De gemeente hield een ‘last onder dwangsom’ tegen de kapperszaak aan de Adriaan Mouriszweg 3 overeind. Volgens het gemeentebestuur werd daar een woning gebruikt op een wijze die in strijd was met het bestemmingsplan. Een bezwaar werd ingediend tegen deze last onder dwangsom, maar dat bezwaar werd ongegrond verklaard. De kappersactiviteiten mochten niet op dit adres uitgevoerd worden.

Noordwijk – Bewoners van Offem Zuid baalden enorm vanwege de resultaten van hun zonnepanelen. Bij hun huizen waren standaard zonnepanelen op de daken aangebracht, maar die panelen zaten aan de zonluwe kant van het huis. De bewoners zouden geen keuze hebben gehad op de ligging.  

Noordwijkerhout – Carnavalsvereniging de Kaninefaaten deed Aad van den Berg uitgeleide. De Kaninefaaten vormden een erehaag bij zijn woning en brachten hun laatste carnavalsgroet aan de overledene. Ook blaaskapel de Koetillers gaf acte de présence. Van den Berg overleed op 84-jarige leeftijd. Hij was sinds 1979 actief bij de Kaninefaaten in diverse functies.

Noordwijk – 11 inwoners van de gemeente Noordwijk kregen uit handen van burgemeester Wendy Verkleij een lintje. Vanwege de coronamaatregelen kregen de gedecoreerden hun onderscheiding niet tegelijkertijd, maar na elkaar in het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Mevrouw Annemarie van Kesteren en de heren Hans Janssen en Jan Rolloos werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, de overige 8 werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in