Foto: Eric-Jan Geertsen

Noordwijk – Bij een vakantiepark in Noordwijk werden meerdere overtredingen rondom de schoonmaak geconstateerd. Medewerkers maakten te lange dagen, kregen te weinig betaald en hadden illegale werknemers. Deze overtredingen werden geconstateerd bij vijf vakantieparken in Nederland, dus niet elk park had alle overtredingen begaan.

Lisse – De GGD Hollands Midden begon met het meesturen van een beveiliger naar de prikbus, waar mensen gevaccineerd konden worden. Reden was de oproep van activist Willem Engel om medewerkers te fotograferen en filmen bij mogelijke misdrijven.

Hillegom – Burgemeester Arie van Erk gaf het startsein voor de Herdenkingsrit 75 jaar Wegenwacht. Hillegom werd gekozen als startplaats omdat hier in 1883 werd besloten tot de oprichting van de ANWB.

Noordwijk – Politie, brandweer en ambulances rukten massaal uit naar Grand Hotel Huis ter Duin. Er zou sprake zijn geweest van een dreigende situatie, waarbij een persoon zich zou hebben verschanst in een van de hotelkamers. Onderzoek in het hotel bracht aan het licht dat het ging om een zelfmoord.

Lisse – In Lisse werd een hond gered uit het water. Dit na enige moeite, omdat de hond zo goed kon zwemmen dat de brandweer om moest rijden om bij het dier in de buurt te komen.

Noordwijk – NRC publiceerde een reportage over De Grent. Onder de titel “Bussen vol jongeren kwamen ooit naar De Grent, maar nu staan de discotheken leeg” werd de neergang van de uitgaansstraat beschreven. Door veranderend uitgaansgedrag en strenge rook- en drankregels daalden de bezoekersaantallen en gingen ondernemers failliet. De Grent had volgens de gemeente een matig toekomstperspectief.

Noordwijk – Dagblad NRC schetste ook een uitgebreid portret van de badplaats Noordwijk. Onder de titel “Verloederd Noordwijk moet weer het kuuroord van weleer worden” werd beschreven dat Noordwijk er “rommelig en gedateerd” bijlag en dat het een opknapbeurt nodig had om te overleven. Als voorbeelden van hoe het niet moest, werden het Gat van Palace en het Vuurtorenplein genoemd, beide eigendom van Ronnie van de Putte.

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Alle verenigingen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk werden door de gemeente Noordwijk gepolst over de mogelijkheid tijdelijk te repeteren in een tent op sportcomplex Duinwetering. De gemeente plaatste die toen door de coronamaatregelen de reguliere accommodaties niet gebruikt konden worden. Er reageerde slechts een Noordwijkerhoutse vereniging.

Sassenheim – Bij AkzoNobel aan de Rijksstraatweg woedde een korte tijd een brand. De brand werd in een laagspanningsruimte ontdekt. De brandweer rukte uit met groot materieel en kon de brand snel blussen. Na het blussen hebben de brandweerlieden controles uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de brand uit was.

Noordwijk – Een automobilist reed met zijn auto de vijver bij de RK begraafplaats aan de Gooweg in. De man kwam uit de richting van Voorhout en sloeg op de kruising linksaf richting Noordwijk-Binnen. Direct na de bocht raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed over een jonge boom in de berm en belandde in de vijver. Mogelijk heeft het natte wegdek hem parten gespeeld. De bestuurder zat alleen in de auto en kwam met de schrik vrij.

Hillegom – De 17-jarige Suus Altorf uit Hillegom pakte op het alternatieve Europees kampioenschap atletiek voor atleten onder 18 jaar in het Franse Franconville goud voor Nederland op de 400m horden. Afgelopen winter werd Suus al 3e bij de NK indoor op de 800m bij de senioren. In Frankrijk mocht de voor de Spartaan uit Lisse uitkomende talentvolle atlete namens team NL lopen. Daarbij wist ze naar de winst op de 400m horden te lopen. Door de plaatselijke speaker werd ze vergeleken met Femke Bol. In een spannende race finishte ze in een tijd van 60 seconden 99” waarmee ze ternauwernood een Belgische achter zich liet.

Hillegom – Het werd bekend dat er een nieuwbouwwijk kwam op het voormalige terrein van De Wit Transport. Er zouden 115 gevarieerde woningen moeten komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in