Januari 2021: wateroverlast in de Hoofdstraat in Noordwijk.

De beste gelezen berichten van januari 2021, maar dan samengevat:

Voorhout – De Postcodekanjerprijs van 54,9 miljoen viel op een postcode in Voorhout. In totaal speelden er 4796 loten mee in deze wijk. De prijs van 54,9 miljoen werd voor de helft verdeeld onder de deelnemers die meespeelden in de winnende wijk. De andere helft ging naar de deelnemers van de winnende postcode aangevuld door de twee letters. Als je alle 14 trekkingen meedeed won je in ieder geval 6.107,08 per lot. 

Noordwijk – Een moeder deed op Facebook een getuigenoproep in verband met de zware mishandeling van haar zoon in de oudejaarsnacht/nieuwjaarsdag. Op het voetbalveldje tegenover de Albert Heijn aan de Beeklaan werd haar zoon door drie jongens in elkaar geslagen. 

Volgens de moeder had haar zoon hersenletsel, een scheur in zijn schedel van oogkas tot zijn achterschedel, zijn kaak en tanden stonden scheef, hij had gekneusde ribben en kon bijna niet lopen. Ze sprak de daders direct aan: “als jullie zo stoer zijn, meld je dan bij de politie, dan kunnen jullie misschien jullie geweten nog zuiveren”. 

Noordwijk – In de Hoofdstraat was grote wateroverlast ontstaan. De werkzaamheden die op dat moment plaatsvonden in de Hoofdstraat waren bedoeld om de afvoer van regenwater in de winkelstraat te verbeteren. Bij het werk werd een hoofdwaterleiding geraakt, waardoor een deel van de Hoofdstraat was veranderd in een rivier. Een deel van de winkels hield het niet droog.

Noordwijk – De pestvogel: hij haalde het landelijke nieuws vanwege zijn zeldzaamheid. Hij werd gespot in Noordwijk, op het terrein van Willem van den Bergh.

Bollenstreek – Het vaccineren tegen het corona-virus ging voor de Duin- en Bollenstreek plaatsvinden in NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Dat maakte de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij bekend in een brief aan haar gemeenteraad. Afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins was het plan dat er zo snel mogelijk gestart werd met vaccineren.

Noordwijk/Noordwijkerhout/Teylingen – De politie stopte een corona-feest in Noordwijkerhout. Het ging om een besloten feest. Alle, aanwezige jongeren ontvingen een proces-verbaal. In Noordwijk werd een kerstboom in de fik gezet, in Teylingen werd er een grote steen op straat gegooid.

Noordwijkerhout – Een 19-jarige man uit Noordwijkerhout werd aangehouden voor opruiing. Hij wordt ervan verdacht op social media te hebben opgeroepen om te komen rellen in Leiden. 

Noordwijk – Het bouwbedrijf Adriaan van Erk BV uit Bergambacht verstrekte de omstreden vastgoedondernemer Ronnie van de Putte een hypotheek van 34,6 miljoen euro. Van de Putte moest een Luxemburgse financier terugbetalen, wat niet leek te lukken. Door de nieuwe hypotheek werd voorkomen dat stukken grond uit Noordwijk werden geveild.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in