De beste gelezen berichten op de website van Bo, onderstaand de berichten van juli 2021:

Noordwijk – Er was een flinke toename van het aantal coronabesmettingen in Noordwijk. Op de landkaart van het ‘coronadashboard’ van het RIVM kleurde Noordwijk donkerrood met 133,3 positieve tests op 100.000 inwoners.

Noordwijkerhout/Bollenstreek – Het werd bekend dat de vaccinatielocatie bij NH Leeuwenhorst op 15 augustus dicht zou gaan. Op dat moment was in de streek inmiddels 54% van de inwoners eenmaal ingeënt tegen corona; 36% was volledig gevaccineerd.

De GGD ging nu inzetten op fijnmazig vaccineren, ofwel het inenten van dak- en thuislozen, asielzoekers en arbeidsmigranten. Dit vroeg om een aanpak op maat, waarbij de grote vaccinatielocaties niet meer nodig waren.

Bollenstreek– Inwoners van de gemeente Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk konden met korting een regenton aanschaffen. Dit werd gedaan omdat het water na regenbuien soms lastig een weg de bodem in kon vinden. 

Noordwijk – De OranjeVereniging Noordwijk moest “met pijn in het hart” besluiten om ook dit jaar géén feesttent neer te zetten op het Verkadeplein. De coronaregels op dat moment stonden een meerdaags festivalterrein in een binnentent niet toe.

Lisse – ALDI Lisse ging voor een dag dicht voor aanpassingen. Het filiaal werd zo aangepast dat acties uit de folder direct herkenbaar waren. Daarnaast werd de winkel door een aangepaste warenindeling en een nieuwe opstelling van de schappen overzichtelijker. Producten werden vindbaar op plekken waar de klant ze verwachtte. 

Hillegom – Een fietser raakte ernstig gewond na een aanrijding. Er moest een traumahelikopter komen en de persoon moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. De automobilist was doorgereden.

Hillegom/Noordwijk – Vanaf de De Visserlaan in Hillegom werd een 13-jarig meisje vermist. Het burgernetbericht over haar vermissing werd ook in Noordwijk verspreid. Het meisje werd uiteindelijk weer gevonden. 

Hillegom – Er kwamen veel klachten over scheurende en crossende maaltijdbezorgers. Bewoners vonden dat de bezorgers te hard reden en de regels aan hun laars lapten. Burgemeester Arie van Erk reageerde, dat de betreffende horecaondernemers, waar die hardrijdende bezorgers voor werken, al meerdere malen waren aangesproken en nu een strenge brief zouden krijgen. 

Noordwijk – De politie pakte een 20-jarige man na een mishandeling op de Keyserswey in Noordwijk. Via Burgernet werd een oproep gedaan naar de man. Even later maakte de politie bekend de verdachte gearresteerd te hebben.

Noordwijk – Bewoners van het Breloftpark en de nieuwe wijk Duineveld hadden bij de gemeente Noordwijk bezwaar ingediend tegen de aanleg van een speeleiland in het middengebied. Van een landschapspark waren ze wel voorstander en ze maakten bezwaar tegen de aanpassing van het bestemmingsplan. Ze wilden een zo groot en natuurlijk mogelijk landschapspark en een zo klein mogelijk speeleiland om het unieke karakter van het gebied te behouden. 

Hillegom – Een kweker aan de Hyacintenlaan kreeg te horen dat hij moest stoppen, omdat de kweker nooit een officiële verkoopvergunning was afgegeven. In 1978 kreeg de kweker te horen dat dit geen probleem was, maar nu moest hij toch echt stoppen met de verkoop. Hij schreef een brief naar het gemeentebestuur. 

Noordwijk – Een bizar ongeluk vond plaats op de RK begraafplaats aan de Gooweg. Een oudere man die het kerkhof bezocht, reed met zijn scootmobiel een grafkelder in. Nadat de hulpdiensten de man uit zijn benarde positie hadden bevrijd, werd hij nagekeken door het ambulancepersoneel. Zijn verwondingen leken mee te vallen. De brandweer takelde vervolgens de scootmobiel uit de grafkelder. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in