De best gelezen berichten van juni 2021 bij Bo:

Bollenstreek – De vestiging van Rabobank in de Kerkstraat 49 in Noordwijk was door de coronacrisis al gesloten, maar sloot nu definitief. Daarnaast verplaatste later in het jaar het hoofdkantoor van Rabobank Bollenstreek van Hillegom naar Lisse.

Lisse – Er kwam een plan voor een fiets- en voetgangerstunnel onder de N208, van de Stationsweg naar de Keukenhofdreef. Provincie Zuid-Holland had hier samen met gemeente Lisse en Keukenhof onderzoek naar gedaan. Dagelijks maakten zo’n 12.500 gemotoriseerde voertuigen en 1000 fietsers gebruik van de rotonde Stationsweg-Keukenhofdreef. Voor fietsers was het vaak een lastige oversteek. Met een fiets- en voetgangerstunnel zou de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers van en naar Lisse en de Keukenhof toenemen.

Noordwijk – Een jongen aan de Dolfijnlaan werd vermist. Deze jongen werd in goede gezondheid weer gevonden.

Noordwijkerhout – Aan de Rusthof in Noordwijkerhout werd een overval gepleegd. De politie en ook een ambulance werden gealarmeerd. Later werd er iemand aangehouden.

Hillegom/Lisse – In samenwerking met de provincie Zuid-Holland kwam er een plan dat de gemeenten Hillegom en Lisse aan de slag met het kruispunt N207/ N208. Doel was om het kruispunt veiliger te maken en de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Sassenheim – Een 52-jarige man uit Voorhout overleed nadat hij met zijn motor rechtdoor een rotonde opreed. Er waren geen andere bestuurders bij het ongeluk betrokken. Volgens de politie reed de man vermoedelijk veel te hard, waardoor hij rechtdoor de rotonde op is gereden. De man is nog gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Bollenstreek – Door het onweer wat over de regio trok, ontstond er flinke overlast. Aan de Alk in Noordwijk sloeg de bliksem zondagochtend in een dak in. Wateroverlast was er onder het viaduct bij de afslag Sassenheim van de A44. Verder was er wateroverlast aan de Essenrode in Voorhout, de Van der Veldstraat in Lisse, de Duindamseweg in Noordwijk en stormschade aan de Lodewijk van Deijssellaan in Hillegom. In Noordwijk liep ook een parkeergarage aan de Wassenaarsestraat vol.

Noordwijk – Het plan ontstond voor twaalf mariniers om in 2022 de Franse Mont Ventoux te beklimmen in speedmars: afwisselend twee minuten joggen en een minuut stevig wandelen. Hun doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting ALS. Die stichting financiert onderzoek naar de ziekte en zet zich in voor een betere levenskwaliteit en zorg voor ALS-patiënten. De voormalige leden van het Korps Mariniers willen op deze manier hun collega Ed van Heeswijk eren. Van Heeswijk overleed in 2018 aan de gevolgen van ALS.

Voorhout – In Voorhout wapperde een grote vlag met een uitspraak van Adolf Hitler. ‘De brede massa van een volk valt makkelijker aan een grote leugen ten offer dan aan een kleine’ Adolf Hitler, stond er op de vlag. CIDI, de organisatie die opkomt voor Israël en het Joodse volk maakt er melding van. De uitspraak verwees volgens CIDI naar de corona-maatregelen, maar de vergelijking vond de organisatie smakeloos en schandelijk. De gemeente Teylingen liet weten geen juridische grond te hebben om de vlag te kunnen verwijderen. Wel noemde de gemeente het ongepast en namen ze er krachtig afstand van.

Noordwijk – De politie was weer in actie gekomen om het strand te ontruimen. Dat gebeurde omdat er te veel mensen feest aan het vieren waren. Er was sprake van overdadig gebruik van alcohol en lachgas. Het ging om het strand iets ten noorden van de vuurtoren. Bij de ontruiming zijn ook personen aangehouden omdat ze niet naar de politie luisterden. Er zou een soort festivalsfeer zijn geweest en daarom had de politie ingegrepen.

Hillegom – Na drie jaar verdwenen de bijenkasten op het dak van het raadhuis, nadat rokende ambtenaren erover klaagden. Er kwam kritiek op van Co Jansen, omdat hij vond dat de rookplek ook verplaatst had kunnen worden.

Hillegom – Er kwam een plan om een ‘Skaeve Huse’ te laten verschijnen, een opvangcentrum voor mensen die dakloos zijn geraakt of met psychologische klachten kampen. De bedoeling was dat mensen hier ‘prikkelarm’ gingen wonen.

Lisse – Er vielen drie gewonden bij een brand in een schuur. De brandweer vermoedde dat aan de brand een explosie vooraf ging, waarschijnlijk van een barbecue.

Hillegom – Er moest op last van de gemeente een autobedrijf gesloten worden, omdat er op gebouw geschoten zou zijn. De dealer zei zelf dat het anders zat: volgens hem zaten er scheuren in de ruit, omdat er waarschijnlijk iemand tegenaan was gereden. De politie en de gemeente bevestigden dat het ging om kogelgaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in