Jaaroverzicht 2021: maart

Een jaaroverzicht met de best gelezen berichten per maand:

Lisse – De Keukenhof mocht op 20 maart niet open. De Keukenhof had veel overleg gevoerd met de verschillende overheidsinstanties omdat ze ervan overtuigd waren dat het bloemenpark veilig open kon gaan. Ze meldden zelf: “Dit is een enorme teleurstelling voor iedereen die bij Keukenhof betrokken is en een jaar lang heeft gewerkt aan de voorbereiding”. Uiteindelijk mocht de Keukenhof begin april als test open. 

Noordwijk – De 76-jarige mevrouw Alkemade moest haar huurhuis uit aan de IJmuiderstraat. Zij kon haar huur niet betalen, omdat het spaargeld op was. Er kwam veel hulp uit het dorp en na Pasen kon ze in een oude caravan. De gemeente Noordwijk liet weten dat ze aan het werk waren om een oplossing te vinden. Een dag later was er 1400 euro opgehaald voor de vrouw. 

Voorhout – De verkoop van de boerderij aan de Leidsevaart nabij sportpark Elsgeest in Voorhout bleek toch niet helemaal openbaar te zijn geweest. Een oud-inwoner liet met een brief aan de gemeenteraad weten dat de verkoop “stonk aan alle kanten”. Hij had geen eerlijke kans gehad om het te kopen volgens hem. 

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders bekeek, of betaald parkeren moest worden ingevoerd in de wijken De Zuid, Duinpark en de omgeving van Panhuysstraat. Volgens het college hadden inwoners hierom gevraagd, waarbij de bewoners zelf wel een parkeervergunning konden kopen. Later dit jaar ging er een definitieve streep door het betaald parkeren in deze gebieden. 

Noordwijkerhout – Supermarkt Vomar aan de Kornoeljelaan in Noordwijkerhout zou overvallen zijn. Navraag bij de politie leerde dat er wel alarm werd geslagen, maar ten onrechte want er was geen sprake van een overval.

Noordwijk – Een automobilist keerde met zijn voertuig op de Provinciale weg N206. Toen de navigatie meldde dat hij om moest keren naar Noordwijk, gooide de man het stuur om. Daarbij reed hij tegen een achteropkomende auto. Die auto, net een week in het bezit van de eigenaar, raakte flink beschadigd, net als de auto van de automobilist die het ongeluk veroorzaakte.

Noordwijk – Een jongen werd in de Noordwijkse Marijkestraat slachtoffer van een straatroof. Het slachtoffer stond te wachten op een vriend, toen hij door vijf jongens een steegje werd ingetrokken, mishandeld en beroofd van zijn schoenen, jas, telefoon en airpods.

Noordwijk – Het strand tussen de strandpaviljoens Witsand en B.E.A.C.H werd door de politie ontruimd. Op het strand was een grote groep jongeren aanwezig. De politie was met diverse eenheden aanwezig om de jongeren te verspreiden en te manen naar huis te gaan. Op het parkeerterrein en op de kop van de Quarles van Uffordstraat gedroeg een groep jongeren zich vervolgens baldadig tegenover agenten. Er werden twee arrestaties verricht.

Noordwijk – In de Kerkstraat in Noordwijk werd iemand door drie personen mishandeld en beroofd van zijn portemonnee. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in