Foto Anneke van der Heiden

De beste gelezen berichten in mei 2021 bij Bo op een rij:

Sassenheim – Na een explosie ontstond er een brand in twee woningen aan de Westerstraat in Sassenheim. Een 43-jarige man uit Sassenheim werd aangehouden. De brandweer wist de naastgelegen woningen te behouden.

Noordwijk – Het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee sloot zijn deuren. Het hotel werd ‘technisch failliet’ verklaard. De eigenaar van het pand vertelde dat er al maanden geen huur werd betaald. Uiteindelijk werd het pand in juli overgenomen door Van der Valk Hotels.

Bollenstreek – Volgens Ton Ravensbergen moesten er twee nieuwe bruggen over de Ringvaart bij Hillegom en Lisse komen, om de doorstroming te verbeteren. De voorzitter van de stichting ‘Spoortvariant Nee, Bereikbaarheid Bollenstreek Ja’ moesten de verbindingen zorgen voor een verbetering van de leefbaarheid in Lisse en Hillegom.

Noordwijk – Dick van Duijn, de fotograaf van de wereldberoemde eekhoornfoto, kreeg een taakstraf van 150 uur, voor het trappen van een politiehond. Hij gaf de hond een trap tijdens een coronaprotest op het Malieveld.

Lisse – Aan de Broekweg in Lisse werd een 11-jarige jongen met het syndroom van Down vermist. De jongen werd uiteindelijk weer gevonden.

Noordwijk – Hulpdiensten waren druk bezig met een persoon met verward gedrag in een flat aan de Joseph de Veerstraat in Noordwijk. De persoon was luidruchtig waardoor buurtbewoners kwamen kijken wat er aan de hand was. De persoon werd onder begeleiding van politie vervoerd door een ambulance en werd gepaste zorg geboden.

Bollenstreek – De gemeenten in de Duin-  en Bollenstreek en het bedrijf Glasdraad begonnen met de aanleg van glasvezel in de buitengebieden. Het internet in deze gebieden was vaak slecht. De gemeente steunde de aanleg door geen leges in rekening te brengen.

Noordwijk – Veel bewoners van nieuwbouwwijken waren bang dat het geluid van de pompen geluidsoverlast gaat geven. Er werden vragen over gesteld aan de B&W. Zo wilden ze weten of de gemeente bij een vergunningsverlening voor een warmtepomp zou toetsen op geluid en of ook rekening werd gehouden met het cumulatieve geluidseffect van meer pompen bij elkaar.

Noordwijkerhout – Het was enorm twijfelachtig of het zwembad De Schelft nog wel open ging. Dit kwam door inbraken en diefstal. Bij de inbraken werd er veel schade aangericht en dat had ernstige gevolgen. Uiteindelijk besloot de B & W dat het zwembad niet meer geopend werd.

Lisse – Er woedde een grote brand in een woning aan de Achterweg in Lisse. De brand werd ontdekt door surveillerende agenten die een brandlucht roken. Het ging om een brand in een leegstaande woning. De buren moesten hun huis uit en de brandweer zette in op het voorkomen van het overslaan van de brand naar de buren. Dat lukte.

Noordwijkerhout – De Gooweg tussen Noordwijk en de rotonde bij Leeuwenhorst werd  afgesloten vanwege blikseminslag in een boom. De boom dreigde daardoor om te vallen.. De brandweer werd gewaarschuwd en die zorgde er met een kettingzaag voor dat de boom geen gevaar voor het verkeer meer kon zijn.

Bollenstreek – De Bollenstreek was één van de locaties, die als eerste bekeken werd om daar windmolens te plaatsen. De windmolens zouden volgens een voorstel aan de provincie Zuid-Holland langs enkele provinciale wegen gebouwd worden.

Warmond – De Jeneverboom langs de oever van een van de Kagerplassen sneuvelde door een storm. Onder de boom werd altijd het watersportseizoen geopend. De boom brak op ongeveer een meter van de grond af.

De Zilk – Taco van der Hoorn won de derde etappe van de Giro, de ronde van Italië. Een paar jaar eerder was hij na een val nog maar een kasplantje, maar hij vocht zich terug met de ploeg van Intermaché uit België.

Hillegom – Een bewoonster van het Hillegomse Olympiakwartier kwam erachter dat ze een heel gangenstelsel onder haar tuin had. Hier leefden ratten en muizen. Ze had er al meerdere maanden last van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in