Grote gift voor museum Noordwijk Van links naar rechts: Charlene de Carvalho-Heineken, burgemeester Wendy Verkleij, wethouder Roberto ter Hark en museumvoorzitter Henk Kok (Foto: Willem Krol)

De best gelezen berichten op de website van Bo in de maand november 2021:

Noordwijk – Noordwijk is definitief af van Bever Holding, het bedrijf van Ronnie van de Putte. De gemeente Noordwijk en de Adriaan van Erk groep zetten hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. De handtekeningen maakten de weg vrij voor de verkoop van alle Noordwijkse gronden van Bever Holding aan de Adriaan van Erk groep.

Bollenstreek – De Kaagbrug op de A44 was in storing. Daardoor ontstonden er lange files. Verkeer stond in beide richtingen muurvast. In beide richtingen kon het verkeer niet over de beweegbare brug tussen Sassenheim en Kaag heen.

Noordwijk – Het werd bekend dat het nieuwe complex van voetbalvereniging SJC eind maart 2022 klaar is. Dat zou inclusief een sporthal zijn die mede bedoeld is voor een PopPodium. De oude stichting PopPodium was echter opgeheven. In de hal moesten ook voorzieningen komen om optredens te organiseren.

Lisse – In Lisse werd een nieuwe coronatestlocatie geopend. Deze locatie moest er voor zorgen dat inwoners uit Lisse en Hillegom minder ver hoefden te reizen voor een test.

Noordwijkerhout – Somer Al-Abdallah (37) uit Noordwijkerhout werd genomineerd als beste creatieve nieuwkomer. De verkiezing werden gehouden door stichting Beste Nieuwkomer die nieuwkomers in Nederland op een positieve manier in de schijnwerpers zet. 

Ab-Abdallah werkte als journalist en onderzoeker in Syrië en Turkije. Via columns in het Friesch Dagblad was hij intussen terechtgekomen bij omroep NTR en schreef hij freelance voor media als de Volkskrant, Trouw, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Daarnaast coachte hij andere gevluchte journalisten en schrijvers bij de stichting ONfile.

Lisse – Er vond een ongeval plaats op de Westelijke Randweg. Een auto botste op de rotonde in de zijkant van een vrachtwagen. De auto liep behoorlijke schade op, maar er raakte niemand gewond.

Noordwijk – Het museum Noordwijk kreeg een gift van 1,5 miljoen euro van de familie Heineken. Vanwege de schenking was Charlene de Carvalho-Heineken zelf in het museum. In 2017 vroeg het museum per brief om steun. Daar werd toen positief op gereageerd door de weduwe van Freddy Heineken, Lucille Heineken-Cummins. Zij overleed vorig jaar. Reden voor de gift was de relatie die de familie heeft met Noordwijk waar ze woonden.

Hillegom – Francis van Broekhuizen gaf samen met Gregor Bak een optreden in Villa Flora. Voor een volle zaal bracht zij een gevarieerd programma. Het optreden was de start van de nieuwe activiteiten van de Vereniging van Senioren.

Noordwijk/ Noordwijkerhout – De bekendmaking van de nieuwe prins en prinses carnaval in Noordwijk en Noordwijkerhout kon gewoon doorgaan. De gemeente liet desgevraagd weten geen streep door de festiviteiten te trekken ondanks het toenemende aantal coronabesmettingen in de regio.

Bollenstreek – Sinterklaas kwam in de meeste dorpen in de regio aan. In Voorhout kwam er geen optocht, maar een defilé.

Noordwijk – Noordwijk ging rioolonderzoek doen om op deze manier drugs op te sporen. Het was één van de wijzen van aanpak om het gebruik van middelen in Noordwijk te verminderen. Er waren zorgen over het gebruik van drugs, het beeld was dat het gebruik te hoog was. Het rioolonderzoek werd genoemd in een preventie-akkoord van de gemeente Noordwijk.

Warmond – De sloop van de brug aan de Oegstgeeste zijde van Warmond was in volle gang. De funderingen moesten voor de kerst klaar zijn. Half april moesten de werkzaamheden aan de brug afgerond zijn.

Noordwijk – Oud-politicus en vastgoedadviseur Victor Salman en aannemer Paul Brandjes deden aangifte wegens smaad gedaan tegen oud-wethouder Henri de Jong. Ook schreven ze de gemeenteraad over De Jong. Die stapte eerder op wegens het gedrag van leden van zijn partij, het CDA.

Noordwijk – Een 38-jarige man uit Oegstgeest overleed na een aanrijding met een auto. De man kwam met zijn fiets op de Leidsevaart in Noordwijk in botsing met een auto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in