Afbeelding voor Palaceplein uit presentatie architect Mullens

Lisse – De zusjes Jasmijn en Brechtje van der Zon stonden in de boerinnenkalender voor volgend jaar. Voor de kalender meldden zich 400 vrouwen aan, 32 werden geselecteerd. 

Noordwijk – Het nieuws kwam naar buiten dat de Zweedse kroonprinses Victoria een bezoek aan Noordwijk ging brengen als onderdeel van een bezoek aan Nederland. Ze bezocht Nederland op 18 en 19 november. Ook de Zweedse ambassade en de Zweedse Kamer van Koophandel worden bezocht.

Bollenstreek – Woonstichting Stek gaat verhuizen naar het oude Rabobank-gebouw aan de Wilhelminalaan in Hillegom. Het grootste voordeel voor de woonstichting is dat het door de grootte van het gebouw alle 110 medewerkers in één gebouw kon huisvesten.

Noordwijk – De WOZ-waarde steeg in Noordwijk het afgelopen jaar (2020-2021) met 7,5%. Gemeenteraadslid Wally Rodenburg (NZLokaal) maakte zich zorgen over de stijgende WOZ-waarde van woningen. De WOZ-waarde steeg in 2019-2020 met 9,7%.

Noordwijk – Het bedrijf BOMO III B.V. mocht van het college van burgemeester en wethouders een stuk grond van meer dan 600 m2 kopen voor slechts één euro. Het ging om het Schuitengat; BOMO III B.V. was van plan om Hotels van Oranje en de omliggende panden te herontwikkelen. De initiatiefnemer wilde de inrichting van het Schuitengat aan laten sluiten op de inrichting en uitstraling van de nieuwe panden. 

Lisse – Er werd een overeenkomst gesloten om de voormalige bollenschuur ‘Dames en Werkhoven’ aan de Heereweg 423 te transformeren tot vier appartementen. De bollenschuur stond al jaren leeg.

Noordwijk – De Haarlemse architect Kok Mulleners presenteerde aan de politiek plannen van de Adriaan van Erk Groep voor het bebouwen van het Palaceplein en het Esplanadeplein.

Lisse – Een voetganger en een personenauto kwamen met elkaar in botsing. De aanrijding gebeurde in het centrum van Lisse. De voetganger werd aangereden door de auto die langzaam achteruit reed. De auto reed over het been van de man.

Hillegom – Voorbijgangers troffen in het water aan de Beekkade een oudere man aan. Voorbijgangers kregen hem er niet uit, dus werden politie, ambulance, brandweer en duikers opgeroepen. Het ambulancepersoneel kreeg uiteindelijk het slachtoffer op de kant.

Noordwijk – Een graafmachine, die werkzaamheden verrichtte voor het windmolenpark Luchterduinen, was vastgelopen en onder water komen te staan. Drie mensen die nog in de cabine zaten waren zelfstandig naar het strand teruggekeerd. Het aannemersbedrijf verwachtte dat de schade groot zou zijn. De Reddingsbrigade kwam nog een kijkje nemen, maar toen waren de bestuurders van de machine al op het droge. De machine is met een kabel uit zee getrokken.

Sassenheim – Een steekincident vond plaats op een parkeerterrein aan de Van Alkemadelaan in Sassenheim. Bij het steekincident naast het jongerencentrum raakte een persoon zwaargewond. De hulpdiensten werden groots ingezet, waaronder het traumateam om het ambulancepersoneel te ondersteunen. De traumahelikopter landde op het parkeerterrein. Het slachtoffer werd vervolgens onder begeleiding van de trauma-arts met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Noordwijk – De politie ging op zoek naar twee jongens op een scooter. Die werden gezocht vanwege een zeer harde knal. Het bleek achteraf vuurwerk te zijn, de jongens werden niet aangetroffen.

Noordwijk – Bas Knapp vertrok uit de Noordwijkse gemeenteraad. Reden van opstappen was dat Knapp Hoogheemraad bij Rijnland werd.

Noordwijk – Er werd een plan gemaakt om te starten met de bouw van 68 sociale huurappartementen in Offem Zuid, verdeeld over twee gebouwen. Woonstichting Stek, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Van Rhijn Projectontwikkeling tekenden de koopovereenkomst; Van Rhijn zou ze gaan bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in