Jaaroverzicht 2021: september

De best gelezen berichten op de site van Bo van de maand september:

Noordwijk – Bever Holding, het bedrijf van Ronnie van de Putte, verkocht 10 percelen in Noordwijk aan de Adriaan van Erk groep. Het ging onder meer om het Vuurtorenplein en het Gat van Palace. Het ging om een bedrag van 60 miljoen. Op acht van de tien percelen had de gemeente Noordwijk het voorkeursrecht gemeenten gevestigd en dat betekende dat bij verkoop de grond eerst aan de gemeente moest worden aangeboden. Die kon daar dan zes weken over nadenken. Een hoogleraar meldde in het Financieel Dagblad dat er mogelijk sprake is van het onder druk zetten van de gemeente Noordwijk. Het Gat van Palace zou voor 32,5 miljoen verkocht zijn, het Vuurtorenplein voor 5 miljoen.

Hillegom – Tegen een 49-jarige ontuchtverdachte uit Hillegom werd dertig maanden gevangenisstraf en tien maanden voorwaardelijk geëist. De man gaf toe dat hij seks had gehad met twee minderjarige meisjes van 14 en 17 jaar. De Hillegommer zou het oudste meisje met cadeaus hebben verleid tot seks. De verdachte leerde beide meisjes vorig jaar zomer kennen in Park Elsbroek in Hillegom. Via Snapchat werd het contact onderhouden. De 17-jarige vertelde over haar drugsverslaving en eetstoornis. Toch zag de verdachte haar niet als kwetsbaar. Toen ze in november vorig jaar bij hem langs kwam, kwam het tot seks. Het 14-jarige meisje kwam langs voor een lesje zelfverdediging. Bij haar verrichtte de verdachte seksuele handelingen: “het gebeurde gewoon”. De Hillegommer verklaarde spijt te hebben van zijn daden.

Lisse – Er werd een overeenkomst gesloten dat de Gewoonste Zaak in de Schoolstraat in Lisse zou gaan verdwijnen. De bekende uitgaansgelegenheid zou met nog een aantal andere panden gesloopt worden om plaats te maken voor een appartementengebouw.

Voorhout – Bij een steekpartij in Voorhout raakte een 21-jarige man uit die plaats gewond. De politie hield iemand aan die er mogelijk bij betrokken was. Het slachtoffer liep rond met twee vrienden over het Kerkzicht in het centrum van het dorp, toen er ruzie ontstond met twee andere mannen, meldde de politie. Eén van die mannen stak de Voorhouter neer, daarna renden de twee weg. Het slachtoffer werd behandeld door ambulancepersoneel en daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Noordwijk – Noordwijk was in de ban van de Formule 1. Max Verstappen sliep in Huis ter Duin, net zoals veel andere coureurs. Veel mensen gingen op de fiets naar het circuit in Zandvoort, vanuit Langevelderslag. De gemeente Noordwijk hing ook speciale vlaggen op in het kader van de Dutch Grand Prix.

Bollenstreek – De Bollenstreek stond centraal in een aantal afleveringen  van Typisch …. !, een tv-programma van BNNVARA en EO. Voor de  afleveringen over de Bollenstreek werd in het voorjaar gefilmd. Gevolgd werden onder meer volkszanger Dirk Meeldijk uit Hillegom en stripfanaat Peter de Koning uit Lisse.

Noordwijk – De gemeenteraad kreeg tijdens een commissievergadering een nieuw plan gepresenteerd voor woningbouw bij de wijk Vinkeveld. Het ging om een strook grond aan de zuid-kant tegen de Herenweg aan, parallel aan de Tolhoren. Daar was al jaren geleden ruimte gereserveerd voor de bouw van zogenoemde Greenport-woningen. Een deel van de grondopbrengst zou gebruikt moeten worden om de Bollenstreek te behouden en op te knappen.

Hillegom – Een gesprongen waterleiding veroorzaakte een sinkhole aan de Albert Verweijlaan/Gorterwende. In de directe omgeving ontstond een tweede sinkhole. Een automobilist die door de straat reed kwam met zijn auto vast te zitten in een van de sinkholes.

Lisse – Het werd bekend dat de Feestweek Lisse door zou gaan. Er zouden 50 evenementen zijn en ook de kermis ging door. Nieuw in het programma was de fietstocht “Fiets zoekt Boer”.

Warmond – De gemeente Teylingen legde werkzaamheden in opdracht van Liander stil, nadat een attente buurtbewoner bij de gemeente aan de bel had getrokken. Liander beschikte namelijk niet over een vergunning om de werkzaamheden te laten verrichten door een aannemer.

Lisse – Er kwam een plan om langs de Greveling in Lisse appartementen voor jongeren en starters te bouwen. Het complete plan zou in december 2021 moete komen.

Noordwijk – De omstreden vastgoedondernemer Ronnie van de Putte werd boos op ontwikkelaar Adriaan van Erk Groep. Dat bleek uit een schriftelijke verklaring van zijn bedrijf Bever Holding over de verkoop van zijn Noordwijkse bezit aan de Adriaan van Erk Groep. Volgens Van de Putte was afgesproken dat de deal niet ingeschreven zou worden in het kadaster, maar dat gebeurde wel. Hierop legde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de handel in het aandeel Bever Holding stil.

Lisse – Er kwam kritiek op de plannen rond de N208. De helling van de geplande tunnel onder de N208 was te steil, vond inspreker Jos Assendelft. Ouderen en mindervaliden met een rollator of rolstoel konden volgens hem de helling niet nemen. Het Keukenhofbos en andere recreatiegebieden zouden onbereikbaar worden, aldus Assendelft.

Noordwijk – De eerste platen werden gelegd op het strand van Noordwijk voor de opbouw van een machine die een kabel voor de kust van Noordwijk ging ingraven. De machine werd de twee weken daarna opgebouwd op het strand. 27 september was het plan om de kabel daadwerkelijk opnieuw ingegraven door een rupsvoertuig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in