Noordwijk – Aan de gemeenteraad van Noordwijk zijn maandagavond de ontwikkelplannen voor het Jan Kroonsplein gepresenteerd.

Architect Arie Korbee maakte in samenwerking met mede-initiatiefnemers Hoorne Vastgoed, ondernemer Evert Jan de Boer en gemeente Noordwijk een plan voor een aparthotel van 4 hoog aan de Parallelboulevardzijde met daarachter een pleintje. Op de huidige plaats van de Vomar komt een markthal met een dak van gras en een lichtkoepel. In de hal komt winkel- en horecaruimte. Ondergronds komen parkeerplaatsen voor 275 – 300 auto’s.

Het idee is volgens Korbee met de plannen de aansluiting tussen de badplaats en het oude vissersdorp te maken. Lenie Zoetendaal (CDA) gaf aan in de plannen de overgang naar het vissersdorp te missen. Dit ontlokte Carla Versteege (Puur) de opmerking dat Noordwijk al jaren geen vissersdorp meer is. Verder werd door de gemeenteraad aan het college vooral gevraagd om meer gedetailleerde informatie over de plannen.

Omwonenden van het Jan Kroonsplein maken zich zorgen. Zij vinden dat zij niet genoeg gehoord zijn en zijn onder meer ontevreden over de afhandeling van het verkeer. Zo vrezen ze een aanzuigende werking op autoverkeer door de parkeergarage.

De huidige situatie. Foto Jurgen Heijt

7 REACTIES

 1. De omwonenden voelen zich niet gehoord???? Er zijn meerdere bijeenkomsten geweest waarin de omwonenden konden meepraten en hun suggesties en bezwaren konden uiten. Daar is door de ontwikkelaars zeker iets mee gedaan. Ook is er door de gemeente duidelijk aangegeven dat er een parkeercirculatieplan komt, iets wat in andere gemeentes bewezen zeer succesvol werkt en juist voorkomt dat mensen naar een parkeerplaats of garage rijden die vol is. In tegenstelling tot de huidige situatie waarin mensen rondjes rijden o.a. op Jan Kroonsplein om plekje te vinden wat veel meer overlast geeft. Helaas kun je het nooit iedereen naar de zin maken helaas en dat is natuurlijk jammer. Heb trouwens een algemene tip voor iedereen die ergens tegen protesteert of op een voorlichtingsbijeenkomst komt nog een tip: kom met steekhoudende argumenten en niet alleen met emoties, luister ook naar de initiatiefnemers en ga in overleg ipv gelijk bovenop de barricades te gaan. Met stroop vang je meer dan met azijn maar helaas hebben we in Noordwijk veel te veel azijnzeikers.

 2. Beste Alexandra,
  Helaas moet ik je geen gelijk geven bij de bijeenkomst voor presentatie voor bewoners werd gevraagd hoeveel bewoners er bij de meepraatsessie zijn geweest (van alle aanwezigen stak er één de hand op).
  Daarnaast is een ieder het ermee eens dat er iets gedaan dient te worden, het gaat alleen in de manier waarop en met/onder welke voorwaarden.
  Een steekhoudendhoudend argument is bv. waarom is er geen overleg tussen de eigenaar van de (voormalige) Promenade en de ontwikkelaars JK Plein, waarom is er een wijziging in ingang van parkeergarage tov het plan Noordwijk Zeewaardig wat gebeurt er met de parkeerplekken voor de huidige bewoners?
  Hoe zit het eigenlijk met de parkeerbalans, waarom gebruikt men plekken van het ene project om een sluitende parkeerbalans te krijgen op het andere?
  Het lijkt mij dat dit geen azijnzeikersvragen zijn maar vragen waar de burger m.i. recht heeft op antwoorden ipv kastje/muur of kluitje/riet.

 3. Medunkt dat omwonenden de fles met azijn op de tafel hebben.
  Met deze plannen hebben ze straks in de Binnenwe geen zonnetje meer in huis.
  Een muur van 11 meter hoog aan de overkant, in een straatje zonder stoepen, voegt niet toe aan het woongenot.
  Wat valt er te bepraten? Alles een beetje naar achteren zetten? Een woonlaagje er vanaf?
  Het komt erop neer dat men zo veel mogelijk wil verdienen met het aantal vierkante meters dat beschikbaar is. Azijnzeikers kunnen de pot op….of de schaduw in.
  Nou, ik neem nog een glaasje augurken sap, proost.

 4. Ik ben het geheel eens met Alexandra!! Bij elk plan, bij elke onderneming, bij elke poging voor nieuwbouw, kortom: bij alles men voornemens te oen is in Noordwijk zijn er inderdaad azijnpissers die overal tegen aan moeten trappen, onderuit moeten halen, lopen te miepen dat hun “leef comfort” wordt gedwarsboomd..
  En wanneer er bijeenkomsten zijn, komt er geen hond op af.. maar achteraf een grote mond hebben en het denken beter te weten.
  Wees blij dat er mensen zijn die nog iets willen maken van Noordwijk, wat wie denkt dat Noordwijk nog een bruisende badplaats is heeft het erg verkeerd! Noordwijk is aan de rand van de afgrond! Waar zijn de bussen vol met Duitsers van vroeger? de leuke en goed bezochte evenementen? De strandfeesten (die ook om zeep zijn geholpen door alle op zee wonende zeikers), de Grent, waar niks meer van over is..?
  Er is werkelijk niks meer over van het o zo leuke Noordwijk!

 5. Het is een flutplan. Enorme hoogbouw met een miniem pleintje. En alleen maar om een aantal projectontwikkelaars zoveel mogelijk geld te laten verdienen. De omwonenden kunnen in de schaduw het heen en weer krijgen. Gelukkig mag er van het in 2014 vastgestelde bestemmingsplan zo goed als niks, dus het zal wel los lopen met dit nieuwe Bijlmer aan zee plan. Je kan er ook een mooi plan van maken als bovengrondse parkeerplaats.

  • Denk je dat er, met het strand op 100 meter afstand, iemand op het tochtige pleintje in de schaduw van hoogbouw afkomt Fritzie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in