foto Rose Marie Keijzer

Warmond – Gewapend met een routebeschrijving annex stempelkaart liepen op 5 en 13 mei ruim vierhonderd mensen langs plekken die te maken hadden met het leven en de werken van de schilder Jan Steen. Bij verschillende restaurants kregen zij een gerechtje mee of voorgeschoteld op het terras.

De bestaande Jan Steenwandeltocht was die dagen omgevormd tot Jan Steen Culinair. Door te werken met verschillende startplekken, tijdssloten en een vastgelegde wandelrichting, konden de coronaregels worden nageleefd. Via www.JanSteendorp.nl konden de wandelaars, indien gewenst, uitgebreide informatie krijgen over hetgeen zij onderweg tegenkwamen.

De gerechtjes waren in overleg tussen de restaurants samengesteld en waren net zo verschillende als de deelnemende restaurants zelf. In sterrenrestaurant De Moerbei at men bijvoorbeeld tartaar, tataki en dungesneden tonijn met pozudressing, zoetzure groentjes en crème van wasabi. Initiatiefnemer Arjen Kunkeler van Bistro La Croute meldt dat de formule zo succesvol was, dat men nadenkt over een vervolg. Helaas moest wel  op de 13e een restaurant afhaken omdat het personeel in quarantaine moest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in