foto Elly Stemerdink

Warmond – Sinds het weekend is er in dit Jan Steendorp een echt Jan Steenbiertje te verkrijgen. Het wordt gebrouwen door de lokale Julianabrouwerij. De brouwerijcrew schonk in Park Groot Leerust de eerste glazen vol.

Sinds zes jaar wordt weer bier gebrouwen in Warmond. Geen laag alcoholisch bier zoals rond 1570 al op het Huis te Warmond werd gebrouwen, maar speciaalbier. Jan Steenbier is verkrijgbaar bij Albert Heijn Warmond en Grand Café De Oude School. Het is de bedoeling dat meer horecagelegenheden het bier gaan schenken. Gevraagd naar de karakteristieken van dit speciale vocht, laten de brouwers weten dat het een koperkleurig Amberbier betreft waaraan diverse caramelmouten en een klein beetje chocola zijn toegevoegd. Een mooie aromahop zorgt voor een heerlijk zacht bier.

Degenen die de proeverij in Park Leerust bijwoonden waren volgens de brouwers razend enthousiast over dit nieuwe lokale product. Jan Steenbier is gebrouwen in opdracht van de stichting promotie Warmond aan de Kaag. Op 18 september zal de Warmondse reuzen-tulpenbol worden onthuld en gedoopt met Jan Steenbier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in