Foto Rose Marie Keijzer

Voorhout – Trots kwam de Stichting Recreatie Gehandicapten Oegstgeest haar nieuwe bus laten zien bij de kringloopwinkel Herenstraat 63. De kringloop, die deze maand 3 jaar bestaat en daarom feestelijk was versierd, doneerde 10.000 euro voor de aanschaf van deze bus.

Het was de grootste donatie die de kringloop ooit had gedaan, maar er werd destijds relatief weinig aandacht aan besteed. Dat werd zaterdag ruimschoots goedgemaakt. In totaal doneerde de kringloop in 3 jaar meer dan 90.000 euro aan goede doelen in Teylingen en aanpalende gemeenten.

De kringloop draait op 35 vrijwilligers. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen taak. Zo is er bijvoorbeeld  mensen voor de boeken, voor de kleding en technici  om apparatuur te repareren. Vanwege corona konden ze niet allemaal bij elkaar komen om het driejarig bestaan te vieren. Dus werd er in ploegen taart gegeten en koffie gedronken. Daarnaast was de winkel feestelijk versierd en konden zowel vrijwilligers als klanten een powerpoint presentatie bekijken over de afgelopen drie jaar en de wapenfeiten die tijdens die periode hadden plaatsgevonden. De vrijwilligers zijn trots op wat zij kunnen doen voor de inwoners en de goede doelen. Iedereen in Teylingen of in de buurgemeenten kan een donatie bij de kringloopwinkel aanvragen.

3 REACTIES

 1. wat een onwijs leuk filmpje.
  ik ben een van die vrijwilligers en wij zijn hier zó blij mee
  we werken hard in de winkel en zijn blij dat we zoveel mensen kunnen helpen
  met grote en kleinere donaties.
  daar doen we het voor!!!!!
  we hopen dit nog heel lang voort te zetten,met en voor elkaar

 2. Wat een leuk item is het geworden; hopelijk gaan nog meer mensen de weg vinden naar de Herenstraat 63 – in een echt gezellige winkelstraat waar iedereen elkaar kent en wat gunt. Vanwege corona zijn we open van woensdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur maar we willen eigenlijk ook graag weer open op maandag en dinsdag en zijn nog op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in