Foto Teylingereind

Sassenheim – Forensisch Centrum Teylingereind gaat uitbreiden, de reden is dat de capaciteitsbehoefte aan plekken in jeugdgevangenissen binnen de Randstad blijft stijgen. Directeur-bestuurder Soraya Beumer is enthousiast: “Dit betekent meer plaatsen voor jongens en in de toekomst waarschijnlijk ook meisjes, extra muren, nieuwe looproutes en meer medewerkers.” Naast het oude gebouw zal ook het nieuwbouwgedeelte gebruikt worden om meer jongeren op te vangen.

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan en rond het nieuwbouwgedeelte. Inmiddels staat er een buitenmuur en is de loopbrug van het ene naar het andere gebouw bijna af. “Deze loopbrug helpt ons om jongeren sneller en veiliger te verplaatsen van het ene naar het andere gebouw,” aldus Beumer.

Met nieuwe bebouwing ontstaan nieuwe uitdagingen. Zo moet er, voordat nieuwe groepen geplaatst worden, voldoende geschoold personeel aanwezig zijn. Daarom organiseert Teylingereind op 10 december een wervingsdag voor potentieel nieuwe collega’s. “Wij zijn op zoek naar mensen die bij ons kunnen en willen werken. Dat is niet voor iedereen weggelegd,” legt Beumer uit. “Tijdens deze dag kun je horen, voelen en ervaren of werken in Teylingereind bij je past.”

5 REACTIES

  1. Mevrouw is enthousiast, ik zou mijn zorg uitspreken over de stijgende criminaliteit
    Hier wordt gesproken over het “opvangen” van jongens en meisjes, het gaat om criminelen, hoe jong ze ook zijn, ze zitten hier niet voor zweetvoeten!

  2. Andere Jan, erg kort door de bocht,dit is geen gevangenis Hier worden jongeren een andere mindset aangeleerd en een kans op een baan gecreëerd straffen ja er staat een muur maar ze moeten wel verder in hun leveb

    • De slachtoffers ook!! hou toch op, excuus is veelal kansarme jeugd gehad, zal het nooit meer doen en tralala we gaan gewoon weer verder met pamperen, gevolg dat veelal een meerderheid gewoon weer terugvalt, en elkaar later weer tegenkomt

  3. Stel je voor, een systematisch probleem oplossen. Neenee, nog meer gevangenissen en nog meer straffen. Straffen waarvan allang is bewezen dat het geen sodemieter helpt en juist de kans op terugval in criminaliteit verhoogt. Beleidsmakers zijn zo lekker los van de realiteit komen te staan in dit land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in