Noordwijk – Fluks speelde zaterdag de competitiewedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, Zaandam Zuid. Er werd verloren 9-21. Door de vele zieken en geblesseerden (Sanne Koch, Bram Baalbergen, Daan Passchier, en Maurits van Westerop) moest coach Enrico Mud een beroep doen op A-junioren die eerder die dag een zware uitwedstrijd in Alphen gespeeld hadden (uitslag 17-17). Het jonge Fluks (gemiddelde leeftijd 21 jaar) begon de wedstrijd sterk, en wist Zaandam de eerste 7 minuten van het scoren af te houden. De sterk spelende Wouter Westgeest (debuterend in de basisopstelling) schoot de Noordwijkse formatie zelfs op voorsprong, maar in de daarop volgende aanval werd de stand alweer gelijkgetrokken. Zaandam kwam steeds beter in het spel, maar door 2 scores van Maurits van der Vos kon Fluks nog enigszins in het spoor blijven. De verdediging van Zaandam speelde sterk waardoor Fluks bijna geen schotkansen kon creëren. En als er dan toch geschoten kon worden, heersten de lange Zaandam-heren onder de korf waardoor de meeste Fluks-aanvallen tot 1 schot beperkt bleven. Het aanvalsspel van Fluks vertoonde te weinig variatie, maar omdat ook Zaandam niet gemakkelijk tot scoren kwam, gaf de 5-8 ruststand nog uitzicht op een goed resultaat voor de Noordwijkers.

Na rust gaf het kwaliteitsverschil en de ervaring van Zaandam de doorslag, en het verschil in score werd snel uitgebouwd. Dit was reden voor trainer Enrico Mud om een aantal wissels door te voeren, en nog meer A1 spelers de kans te geven ervaring op te doen in Fluks 1. Zo maakten achtereenvolgens Susan Peschier, Demi van Duin, Joek Kwakernaak, en de pas 15-jarige Daan Steenvoorden hun opwachting. Hoewel zij moesten wennen aan het niveau kwam er door de inbreng van deze jongelingen wel meer snelheid wat leidde tot een aantal mooie aanvallen. Het is duidelijk dat Fluks in de toekomst nog veel plezier kan hebben van deze aanstormende nieuwe generatie.

Aan het eind van de wedstrijd stond de geflatteerde 9-21 uitslag op het scorebord. Topscorer aan Fluks kant was Maurits van der Vos met 4 treffers. De overige punten werden gemaakt door Wouter Westgeest, Marlou Passchier, Nick Lumoindong, Susan Peschier, en Martijn van Leeuwen.

Volgende week komt koploper Purmer uit Purmerend op bezoek in de hal aan de Duinwetering. Deze wedstrijd begint om 16.20 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in