foto PB

Noordwijk – Het komende jaar worden mensen, die in de bijstand zitten, actief benaderd door een ‘jobhunter’ van Provalu.

Deze organisatie wil werkzoekenden en ondernemers in Noordwijk met elkaar ‘matchen’, zodat openstaande vacatures sneller ingevuld worden. Het proefproject gaat uit van een ‘positieve actieve benadering met focus op het realiseren van duurzame werkplekken’. Gehoopt wordt, dat zo in ieder geval 48 inwoners aan het werk komen.

De eerste resultaten van dit jobhuntproject worden in februari 2022 verwacht. De pilot is uiteindelijk niet alleen bedoeld voor inwoners die in de bijstand zitten. Ook mensen die niet in de bijstand zitten, kunnen hier wellicht gebruik van maken.

3 REACTIES

  1. Gaan ze ook die dure ambtenaren bezoeken die op wacht geld staan .Die kosten de gemeente meer dan alle sociale uitkering bij elkaar .

  2. Ik moest toen ik jong was op komen dagen voor het jeugd werk garantie plan. Werk voor jongeren in de bijstand. Er was 0% oog voor de sociale en medische(psychische) situatie waar je in zat. Gevolg: een paar jaar werk en daarna jaren in klinieken en arbeidsongeschikt met zware medicijnen.
    Als ze eerst misschien kijken of je vooraf misschien hulp moet krijgen(uitvinden dus ook/inzichten verkrijgen) zodat je leven leuk word en dan weet de weg ziet om mee te doen in de maatschappij. De mensen die je aan het werk willen zetten waren zoals ik ze ervaarde altijd op een gegeven moment geirriteerd en deelde straffen uit als je niet de ideale werknemer leek. Geen enkel sociale en medische interesse, geen enkele menselijke maat. Mensen zijn machines!

  3. Hellemaal gelijk er lopen mensen in de bijstand twee nieuwe knieën en een niewe heup die nog verplicht worden om te soliciteren en dan zijn ze al in de zestig jaar en ik weet dat deze mensen heel hard gewerk hebben . Er lopen er rond die een uitkering hebben en de hele gag aan het klussen zijn ga daar maar eerst achter aan .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in