Hillegom/Lisse/Teylingen – John van der Tol is genomineerd voor de titel: Ambtenaar van het Jaar 2019. Van der Tol is accountmanager Bedrijven HLT Samen, dat is de gezamenlijke ambtenarenorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. De uitleg bij zijn nominatie luidt onder meer: John is een op en top verbinder. Hij heeft als ambtenaar contact met bedrijfsleiders en inwoners, waarna hij gemaakte opmerkingen en reacties helpt vertalen in nieuw beleid. Stemmen kan tot en met woensdag 31 oktober 18.00 uur op de website van Publiek Denken. Niet alleen ambtenaren en collega’s mogen stemmen op hun favoriete kandidaat maar ook inwoners en het bedrijfsleven. Na 31 oktober worden alle stemmen geteld en buigt een jury zich over de genomineerden. Uiteindelijk worden op 10 december een publieksprijs en een jurywinnaar bekend gemaakt.

Naschrift redactie: de verkiezing wordt gehouden door Publiek Denken, een netwerkorganisatie voor de publieke sector. Voor de verkiezing kunnen kandidaten aangemeld worden. Eenmaal in de verkiezing is er een publieksprijs bepaald door stemmen en een juryprijs. Zie https://publiekdenken.nl/nieuws/algemeen/stembus-verkiezing-ambtenaar-van-het-jaar-geopend/

3 REACTIES

  1. Rare verkiezing. Door wie of welke instantie is deze ambtenaar genomineerd? Op grond van welke door hem behaalde resultaten? City Management Teylingen was geen uitgesproken succes, wordt ook niet gecontinueerd. Ken de man niet persoonlijk, zal ongetwijfeld aardig zijn, maar daar lopen er gelukkig meer van rond. Kortom: onduidelijke affaire. Bovendien: hoe zijn ambtenaren van zeer verschillend pluimage uit het hele land te vergelijken? Degene met het grootste netwerk gaat waarschijnlijk winnen. Of degene die actie voor zichzelf voert.

    • Jan Leune, je haalt wat zaken door elkaar. Citymanagement is een private instelling. John is daar sinds 1 juni 2019 niet meer werkzaam. Op dat moment heeft hij gesolliciteerd bij werkorganisatie HLT-samen en pas vanaf dat moment is hij ambtenaar. Zijn collega’s daar hebben hem blijkbaar genomineerd, uit waardering voor zijn werk in hun midden. Overigens zoals alle andere nominaties ook zij gegaan. Lees daarvoor op de betreffende website. Onderzoeken dus, zoals jij als voormalig journalist toch zou moeten weten. Aannames doet een journalist toch niet?

      Vermoedelijk gaan alle genomineerden hun netwerk inzetten om te kunnen winnen. Vooral omdat ze dat gewoon leuk vinden en dat is helemaal prima. Om Prof.Dr.Ing.Akkermans te citeren: “ik word genoemd”. ????

      Voldoende mensen kennen John en gunnen hem dit. En voor wie dat niet doet, die stemt niet.

  2. De genomineerde nieuwbakken ambtenaar heeft kennelijk in elk geval één fan: Dennis van der Voort. Helaas geeft die geen antwoord op de relevante vragen: wie heeft genomineerd en op welke gronden? Jammer dat de redactie van dit medium zich niet geroepen vindt dat uit te zoeken en het resultaat vervolgens te melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in