Michael Barendse spreekt politiek toe.

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Tijdens een ronde-tafelbijeenkomst van de gemeente Noordwijk heeft Noordwijker Michiel Barendse gepleit voor originele, betaalbare huisvesting. De 26-jarige Noordwijker loopt tegen het probleem van betaalbaarheid van koop- of huurwoningen aan. Noordwijk wordt een soort Bloemendaal-West, zei hij. Hij pleitte voor een taskforce die ideeën gaat uitwerken om te komen tot andere, betaalbare woonvormen. Hij deed al een aantal suggesties zoals niet bouwen met beton, maar met staal of hout. Of huisvesting met gedeelde wasmachines. Hij vroeg de politiek om een kans voor de echte Noortukkers om in hun eigen dorp te kunnen blijven wonen. Tijdens de ronde tafel bijeenkomst was geen ruimte voor discussie dus Barendse moet de reacties op zijn pleidooi afwachten.

5 REACTIES

  1. Toppie maar wat is het erg dat het zo ver moet komen dat Noordwijkers als ware moeten smeken om huis vesting onze gemeente moet zich dood schamen ////

  2. top, maar niet alleen jongeren, ook oudere alleenstaanden willen graag betaalbaar wonen, en vaak ook kleinere huisvesting, waarom niet veel meer hierin investeren

  3. Michiel heeft helemaal gelijk wat er nu gebouwd wordt is niet tebetalen het wordt een echte VVD gemeente en daar werkt het CDA hard aan mee.

  4. Wij willen graag een ander huis. Deze woning is betaalbaar maar gaan wij verhuizen, dan moeten we naar de vrije vestiging. (Als er iets was). Heel veel mensen verhuizen niet. Stel dat er 1 van de 2 komt te overlijden dan is de huur helemaal niet meer op te brengen. En met al dat inleveren op het pensioen is het toch al geen vetpot. Mijn man heeft 42 jaar bij de politie gewerkt , eerst Gemeente Politie en later bij Hollands Midden. Denkt men een rustige ouwe dag te hebben, vergeet het. Bouw een mooi appartementen complex voor senioren wat betaalbaar is. Er komen dan heel wat huizen vrij. Waarschijnlijk is dat niet winstgevend genoeg want het draait alleen nog maar om geld en de mens, ach waar maak je je druk om.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in