Noordwijk/Noordwijkerhout – Bijna 3.000 mondkapjes werden woensdag verspreid op de twee middelbare scholen en bij Jongerenwerk. Ze zijn ontworpen door zeven creatieve leerlingen.

Wethouders Roberto ter Hark en Sjaak van den Berg bezorgden de eerste mondkapjes bij het Northgo College en Teylingen College Leeuwenhorst. Het initiatief voor de mondkapjes kwam van Youngpwr, Welzijnskwartier en de gemeente Noordwijk. Zij wilden de jongeren meer betrekken bij de coronamaatregelen, zeker nu het dragen van een mondkapje op de middelbare scholen verplicht is geworden.

Youngpwr vroeg leerlingen van beiden scholen een mondkapje ontwerpen waarmee zij “best gezien willen worden”. Vijf ontwerpen werden gekozen. Voor de leraren werd een speciaal mondkapje in dezelfde stijl ontworpen. Komende week gaan de jonge ontwerpers ook aan de slag met mondkapjes voor de ouderen en eenzamen van Noordwijk.

1 REACTIE

  1. Volgens de richtlijnen van het RIVM dienen mondkapjes elke 2 uur te worden vervangen, moeten ze altijd worden opgeborgen in steriele plastic zakjes en moet je je handen ontsmetten voor iedere aanraking. Hoe gaan die scholen ervoor zorgen dat de leerlingen op de veilige RIVM methode met het kapje omgaan ? Als dit namelijk niet gebeurd (bv bewaren in jaszak) zijn het binnen de kortste keren bacteriebommen die ze voor hun mond moeten hangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in