Jos Bauman

Teylingen – Jos Bauman uit Voorhout gaat met ingang van november de fractie van D66 in de gemeenteraad van Teylingen versterken.

Bauman stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 op de zesde plaats van de D66-verkiezingslijst. Hij komt voor D66 in de Teylingse gemeenteraad omdat Fred Koot in oktober van de gemeente Teylingen gaat verhuizen naar Alkmaar. Daardoor kan hij niet langer raadslid in Teylingen blijven. Koot was tot begin vorig jaar fractievoorzitter van de uit drie leden bestaande fractie van D66. Hij stapte toen uit de fractie om zijn eigen partij te beginnen: Groen en Leefbaar Teylingen. De reden voor deze splitsing is nooit echt duidelijk geworden. De D66-fractie bestond vanaf dat moment nog uit twee leden, die voor commissievergaderingen worden ondersteund door een burgerlid. Het pas onlangs benoemde burgerlid, oud-D66-raadslid Ton Verdegaal, zal in november zijn taken weer neerleggen.

Jos Bauman komt voor het raadslidmaatschap in aanmerking omdat hoger op de kandidatenlijst van D66 geplaatste kandidaten inmiddels niet meer beschikbaar zijn. Het is de bedoeling dat Bauman in ieder geval tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 raadslid zal blijven. Of hij ook voorkomt op de kandidatenlijst van D66 voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is nog niet bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in