Archieffoto: Johanna Oskam.

Noordwijk – SJC heeft de uitwedstrijd tegen JosWatergraafsmeer met 3-1 verloren.
 
Net als vorige wedstrijden oogden de spelers van SJC, met  deze keer Melvin  van Stijn voor de zieke Abbas el Tamimy, gelaten. Hoewel er in het eerste kwartier over en weer niet veel hoogstandjes te noteren waren, bleek wel dat JOS Watergraafsmeer een uitstekende en vooral complete eenheid is. Hun veldspel was uitstekend verzorgd maar tot grote mogelijkheden leidde dit aanvankelijk niet. SJC kreeg eveneens slechts een enkele kans en het was pas in de 28e minuut dat Mostava Frederik een venijnig schot op doel kon afleveren.  
Direct daarop viel er een doelpunt aan de andere kant. Een uitstekende voorzet werd al even uitstekend koppend verzilverd:1-0. En binnen enkele minuten was de achterstond ook nog eens verdubbeld. Nu kwam de voorzet van de andere kant maar opnieuw moest keeper Haggerty toezien hoe ook deze kopbal in het net verdween: 2-0. Hierop toonde SJC nog even veerkracht. Eerst zagen we een afstandsschot van Timo Ruigrok net over getikt. En op slag van rust kon de achterstand dan toch worden teruggebracht tot 2-1. Nigel Hardenberg werd even de ruimte gegeven die hij zo graag krijgt en het was raak ook.

De thee bracht deze keer niet de ommekeer die vorige week in de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen zo duidelijk zichtbaar werd gemaakt. Want ook na de rust was JOS Watergraafsmeer de dominerende ploeg. Eerst nog kon Nick Lim met een goede actie voor opluchting zorgen. Maar vanuit de corner die hierop volgde viel de de 3-1. Opnieuw werd de verdediging inclusief keeper Haggerty koppend verslagen. De wedstrijd bleek hierna feitelijk gespeeld. Vooral ook omdat het middenveld van de zwartwitten geen rol van betekenis kon vervullen. De inbreng van Demir Strojil veranderde daar niet al teveel aan.


Daartegenover stelde JOS Watergraafsmeer gedegen combinaties en bleek via de duels ook inzet te willen tonen. De 2 gele kaarten die dit hen opleverden namen ze gelaten in ontvangst. In de slotfase bracht trainer  Wolf ook nog de snelle Lucas Coopmans. Een paar fraaie acties langs de lijn leverden enkele hoopgevende voorzetten op, waarvan er een door Wesley Haasnoot ternauwernood werd gemist. SJC poogde met opportunistisch voetbal nog iets te forceren, maar de ervaren spelers van Jos Watergraafsmeer, (het team telt een zestal voormalig voetbalprofs), gaven de wedstrijd niet meer uit handen.


Zondag speelt SJC thuis tegen RKAVV. De Leidschendammmers wonnen met niet minder dan 4-1 van Quik ’20. En met 32 al gemaakte treffers tonen zij hun productiviteit wel aan. Maar SJC is natuurlijk niet kansloos tegen de ploeg die hen op de ranglijst tot op 2 punten genaderd is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in