Juffen van 60+ maken school ICT-vaardig

Lisse – Bijna de helft van het lerarenteam is 60+, maar toen er door corona afstandsonderwijs gegeven moest worden, kwamen ze direct in actie. Hun school, De Lisbloem in Lisse, is nu één van de meest ICT-vaardige scholen van de Duin- en Bollenstreek. Ze kregen er dan ook een landelijke prijs voor van Jetnet & Technet.

Bijna geen enkele andere school van Sophia Scholen (28 basisscholen in de regio) heeft tijdens de schoolsluiting zo snel zo veel lesuren via het beeldscherm gegeven. Het team van De Lisbloem, het oudste van Sophia Scholen, heeft de smaak te pakken en integreert ICT volop in het onderwijs, ook nu de leerlingen weer gewoon in de klas zitten. Elke bovenbouwleerling heeft een eigen chromebook; voor de jongste leerlingen, behalve de kleuters, worden ze de komende tijd aangeschaft. Hierdoor kunnen leerlingen onderwijs volgen op hun eigen niveau en tempo. Ook bijvoorbeeld als een leerling thuis in quarantaine zit, omdat een ouder positief getest is op corona.

In het RTLZ-programma Doe maar Duurzaam! zie je op woensdag 7 oktober 10.30 uur / vrijdag 9 oktober om 15.30 uur hoe De Lisbloem en stichting LeerKRACHT zijn gekomen tot een effectieve aanpak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in