Julianahof op dood spoor

Het Julianahofje

Noordwijk – Het bouwplan Julianahof, met 13 sociale woningen en vier vrije sectorwoningen, loopt vertraging op. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraadsleden.

Omwonenden maakten eerder al bezwaar tegen de komst van veel sociale woningen (Onrust blijft over bouwplannen Julianahof | Bollenstreek Omroep). De ontwikkelende partijen, de Noordwijkse Woningstichting en aannemer Van Rhijn Bouw laten in de komende maanden weten, of ze doorgaan met de huidige plannen. Het is inmiddels twijfelachtig geworden of het financieel haalbaar is: de bouwprijzen zijn sterk gestegen. Omdat het vooral gaat om sociale woningen, kunnen die hogere kosten niet doorberekend worden in hogere prijzen voor die huizen.

Het college kan niet garanderen dat er een nieuw sociaal bouwplan voor in de plaats komt.

6 REACTIES

  1. Wat goed! Was natuurlijk ook een onzinning plan om in zo’n druk bevolkte dorpskern zoveel woningen bouwen. De problemen die dat voor de verkeersveiligheid en parkeerdruk zou geven…

  2. Daar komen ze weer makkelijk mee weg de mensen hebben helemaal geen bezwaar tegen de bouw maar er moet een ander uitgang voor het verkeer komen.

  3. Een hele verstandige wending in een proces dat zich al als slepend mag kwalificeren, nog voordat het zelfs tot een officiële omgevingsvergunning aanvraag is gekomen.
    Dicht op elkaar bouwen in de oude dorpskern op een plek waar niet eerder stenen bebouwing heeft gestaan, bovenop een oude (ondergrondse) waterweg. Op lager gelegen gebied dan de omringende woningen. Met een voorgestelde parkeernorm die volgens geen enkele realistische benadering lijkt te sluiten. Pal naast een doodlopende straat met 3 huizen begeleid-wonen en een dagbestedingslocatie van ’s Heeren Loo. Vlakbij een verkeersluw woonwijkje en tegenover de grootste basisschool van Noordwijk. En dit alles met de bestaande (gebrekkige) infrastructuur van een oude kern.
    Ik denk dat de gemeenschap veel serieuze dagelijkse problematiek bespaard blijft als het voorgestelde plan daadwerkelijk een halt wordt toegeroepen. Zeer benieuwd hoe dit afloopt!

  4. Jammer Koos, dat je niet helemaal op de hoogte bent. Er is wel degelijk bezwaar door de omwonenden. De hoeveelheid woningen op zo’n klein stukje grond is teveel. De verkeersveiligheid en alle andere punten welke de vorige schrijfster Jet benoemd zijn ook een heel belangrijk onderdeel van het protest. Eindelijk dat onze wethouders inzien, en hoop dat dit ook zo blijft, dat het een heel slecht plan is. Meer groen in de kern van Noordwijk zou ook een mooi punt zijn. Maak er een mooi plantsoen van, waar vogels een fijne plek vinden om te wonen. Een mooie tuin welke de bewoners van Heerensloo en de omwonenden samen kunnen beheersen/ verzorgen. Leuk voor de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in