Sassenheim – Het plan van de gemeente Teylingen om een pilot te starten voor het aardgasvrij maken van de flats in de Kagerpleinbuurt in Sassenheim, zal pas op langere termijn gerealiseerd worden.

Navraag bij de gemeente Teylingen wijst uit dat het niet de bedoeling is om al op korte termijn te komen tot het gebruiken van een andere warmtebron dan aardgas voor de verwarming van de flats aan het Kagerplein. Recent is de centrale blokverwarming in de flats door woningcorporatie Vooruitgang/Stek juist vervangen door individuele cv-ketels in de 144 flats aan het plein. Deze forse investering zou teniet worden gedaan als al binnenkort de wijk aardgasvrij zou worden gemaakt. Dat is niet de bedoeling, aldus de gemeente Teylingen.

De reden dat de pilot met het aardgasvrij maken van het Kagerplein juist daar gaat worden gehouden is dat er grootschalig onderhoud in de buitenruimte is gepland. Het gaat hierbij om herinrichting van het plein en het vervangen van de riolering. Daarnaast heeft Stek plannen voor de renovatie van een tweetal flats met elk 48 woningen en een lagere flat met 25 woningen. Ook heeft Stek plannen voor het realiseren van nieuwbouwwoningen in de wijk, laat de gemeente weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in