Voorhout – Nadat vorige week al het eerste divisie kampioenschap officieel was binnengehaald bij Hercules door de handbalsters van Foreholte, na een prachtig seizoen gehad te hebben, volgde een grandioos feest  in de eigen sportkantine op het sportpark. Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd tegen het al gedegradeerde United Breda. Iedereen werd opgetrommeld om de kampioenen te zien schitteren in de Tulp.

De tribunes zaten overvol (de handbalsport leeft in de Bollenstreek) en de jeugdspelers van Foreholte mochten met de dames mee oplopen. Deze wedstrijd tegen Breda kon benut worden door iedereen hetzelfde aantal speelminuten te geven. Fanclub Purple United deed weer verschrikkelijk haar best om de stemming erin te houden. Iedereen deed mee en er was een hele mooie ongekende sportieve sfeer. De wedstrijd zelf was van een minder niveau, maar niemand maalde hierom. De Voorhoutsen scoorden er lustig op los en de dames van de succesvolle trainer/coach Ricardo Clarijs lieten met name in de tweede helft zien, dat zij deze klasse ontgroeid zijn. Van de 26 wedstrijden werden er 24 gewonnen, 1 gelijk en slechts 1 verloren met 1 verschil. Zij wonnen drie van de vier periodes. In de eerste helft deed United Breda er alles aan, om Foreholte bij te blijven en dat lukte voor een gedeelte. Halverwege de eerste helft was het 9-8 en daarna liepen de Voorhoutsen heel geleidelijk weg van hun tegenstander. Foreholte was technisch, tactisch en fysiek een stuk verder. Hoewel United Breda goed tegenstand bood konden zij toch niet verhinderen dat de ruststand werd afgesloten in Voorhouts voordeel namelijk 23-14. De tweede helft was een show van Foreholte. De doelpunten vielen vanaf alle kanten en de Brabantse keepster moet wel radeloos geweest zijn, hoewel ze nog wel een paar goede stops had. Echter scoren werd voor Breda een probleem , in de tweede helft slechts vijf keer. Foreholte echter liet zich door het spelvertragende Breda niet in slaap sukkelen, maar men was alert en fel op de bal en zorgden voor snelheid en gevaar. Halverwege de tweede helft was het 32-18 en de  Voorhoutsen liepen uit naar een 44-19 eindstand. Een kampioenschap van en voor de hele vereniging. Voor Foreholte scoorden: Dana Vincenten 8 x, Wendy Smits en Melanie Zwaan beide 5 x, Kim Schuurbiers en Nikki vd Post 4 x, Marisha vd Geest, Saskia Kolster en Mariska Poot 3 x, Ramona Vink, Britt  van Leijden en Chantal Slegtenhorst 2 x en Naomi Hoogervorst, Anabel Arroyo en Mayra de Boer(keepster) 1 x.

Na het laatste fluitsignaal brak een groots kampioensfeest uit. Van de tegenstander en de eigen vereniging waren er bloemen en in de hal vloeide de champagne rijkelijk en werd er allemaal paarse confetti en slingers weg geknald. De hal was een zooitje. Maar de grootste verrassing was de komst van de trainster/coach van het Nederlands  Dames Team Helle Thomsen. Zij reikte de kampioensbeker uit en was bereid om de jeugdigen van een handtekening te voorzien en handballiefhebbers konden met hun vragen interesse tonen voor het nationale team. Na het zingen van de nodige liederen kon begonnen worden met het schoonmaken van de vloer, want dat was een hele klus voor de beheerder, maar hij zal ongetwijfeld ook genoten hebben van dit tophandbal.  Volgend seizoen nog veel meer tophandbal en wel wedstrijden tegen de 9 beste teams van Nederland. Dat belooft wat. Na het douchen gingen de dames 1 en 2 en de B-junioren(alle drie kampioen) op de platte kar van firma Wesseling door Voorhout. Helaas kon het vuurwerk niet doorgaan, maar dat drukte  de pret niet, want in Sportcafé De Eijk ging het feest tot in de kleine uurtjes door en het bleef nog lang onrustig in Voorhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in