Warmond – De kans dat er weer een mortuarium komt in Warmond is toegenomen.

De gemeente Teylingen onderzoekt momenteel of het mogelijk is om een mortuarium te realiseren achter de rooms-katholieke Sint Matthiaskerk, op een deel van de grond waar voorheen basisschool De Waaier stond. Volgens wethouder Bas Brekelmans zijn daarover gesprekken gaande, en ziet het er positief uit. Het mortuarium kan worden gebruikt door leden van zowel de rooms-katholieke als de protestantse kerk, maar ook door niet-gelovigen. Een nieuw op te richten stichting zou het mortuarium moeten gaan beheren. Daarvoor zou kunnen worden gekeken naar eenzelfde constructie als voor het mortuarium in Voorhout. Om een goede bereikbaarheid van de beide begraafplaatsen in Warmond te garanderen moet er een nieuwe doorgang komen tussen de nabijgelegen kerktuin en de Bisschopslaan.

De bouw van een mortuarium op een deel van de grond waar De Waaier stond betekent wel dat daar minder nieuwe woningen gebouwd kunnen worden.

Warmond heeft sinds de sluiting van woonzorgcentrum Mariëngaerde geen eigen mortuarium meer. Het CDA dringt sinds die tijd aan op de realisatie van een nieuw mortuarium in het dorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in