Locatie in Warmond: Leerpad

Warmond – Nieuwe woningen en herstel van de historische landschappelijke structuur op de plek van de voormalige basisschool de Waaier in Warmond. Dit zijn mogelijkheden die blijken uit een integrale visie voor nieuwe ontwikkeling die het College van B&W op verzoek van de gemeenteraad heeft laten uitvoeren. De plannen bieden ook kansen voor kwaliteitsverbetering van het gebied grenzend aan de St. Mathiaskerk en het terugbrengen van het historische Leerpad.

Basisschool de Waaier is al een aantal jaren geleden verhuisd. De voormalige plek van de school aan het Leerpad is daarmee beschikbaar gekomen voor een nieuwe ontwikkeling. Om verder de verkenning in te gaan is de gemeente in gesprek met woonstichting Stek. Stek ziet een mogelijkheid voor de bouw van een appartementencomplex van sociale huurappartementen op deze plek. Wethouder Marlies Volten is enthousiast over de mogelijkheden. “Je zou de plannen kunnen samenvatten als ‘Bouwen voor jong en oud met oog voor het erfgoed’. Het past uitstekend in de doelstelling van het collegeakkoord om nieuw woningaanbod in Teylingen te bevorderen.”

De gemeente houdt binnenkort een informatieavond over de visie en het beeldkwaliteitsplan. Ook Stek is uitgenodigd om tijdens deze avond een eerste ontwerp te tonen van het appartementencomplex. De avond wordt gehouden in de vorm van een ‘inloopavond’, iedereen kan binnenlopen op het moment dat het uitkomt.

De gemeenteraad is inmiddels geïnformeerd over de plannen. Begin volgend jaar hoopt het college de gemeenteraad een voorstel te doen over de grondexploitatie en de start van de procedure voor een bestemmingsplan. De planning van de uiteindelijke realisatie van het project wordt in 2023 verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in