Kansje voor tiny housers

Foto Noordwijk Klein

Noordwijk – Een groep mensen heeft plannen voor het realiseren van een ‘community van tiny housebezitters’.

Dat liet inwoner Nick van den Berg woensdagavond weten tijdens een commissievergadering. Hij riep de raadsleden op, om er voor te zorgen dat zo’n tiny house community er daadwerkelijk komt. Het is prima om dit in eerste instantie op een tijdelijke bouwlocatie te doen. ,,We willen starten met een project van tien jaar; dan kunnen we vanuit een community bouwen en van daaruit verder gaan. We staan ook open voor het kopen van een kavel.’’

Wethouder Sjaak van den Berg vertelde naar aanleiding van een vraag van raadslid Van Kouwen (Lijst Salman Noordwijk), dat er keuzes moeten worden gemaakt over het soort woningen en de beperkte bouwruimte. ,,Als we tiny houses op tijdelijke locaties plaatsen, dan kunnen we minder mensen helpen.’’ Een tiny house neemt namelijk meer ruimte in beslag dan ‘gestapelde tijdelijke woningen’. De wethouder zegt nog niet definitief nee tegen een tiny house community, maar stelt wel: ,,Als ik drie of vier gestapelde woningen neer kan zetten, dan heeft dat onze voorkeur.’’

4 REACTIES

  1. Het verschil zit hem ook in dat die gestapelde woningen een investering kosten en naar rato daarvan (eventueel) na zoveel jaar huuropbrengsten geven en voor die zelf meegebrachte tinywoningen kan er alleen iets ‘huur’ voor de grond worden gevraagd en de investering kost geen cent. Deze kunnen flexibeler worden geplaatst op stukjes grond waar (voorlopig) toch niets mee gebeurt.

  2. Klopt, Fred! En nog belangrijker, tiny houses kunnen er staan totdat de gestapelde woningen eindelijk gebouwd worden.
    De 100 gestapelde woningen hadden er al 2,5 jaar kunnen staan als het aan de woonstichting lag!!

  3. Zucht,…….wanneer gaan mensen doorkrijgen, dat de gemeente “instructies” krijgt van hogerhand,
    die voor ons niet zichtbaar zijn.

  4. Plus dat gestapelde woningen helemaal niet zo weinig grond nodig hebben als de volgende flat uit de schaduw moet komen te staan van de eerste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in